Alleen met hulp van natuurlijke bronnen en op basis van een gezonde levendige bodem komen ze tot natuurlijke producten van goede kwaliteit. Daarbij helpen ze ondernemers die de overstap willen maken naar een biologische bedrijfsvoering. Decohof is daarmee de groenste ondernemer van Overijssel en winnaar van de Groene Twinkeling 2021. “Ik vind het geweldig en hoop hiermee anderen te inspireren.” aldus de zichtbaar verraste winnaar Vincent Overgoor.  

  

Farm Food en Holstotuinen & Buitenleven 

Hondenvoerproducent Farm Food uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven uit Olst grijpen net naast de Groene Twinkeling en de cheque van 1000 euro. Zij waren de andere twee finalisten vanwege hun inzet biodiversiteit te verankeren in de bedrijfsvoering. In een 20 minuten durende uitzending met ‘Groene Oosten’ presentator André van der Zee, laten de drie bedrijven zien dat biodiversiteit niet suf is, maar juist logisch, leuk en heel hard nodig. De uitzending is te zien via www.groenetwinkeling.nl  

  

Vrienden van de Groene Twinkeling 

Voor de tiende keer op rij is de Groene Twinkeling Award uitgereikt. Andere jaren was het decor het Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug. De genomineerden wisten zich omringd door zo’n 250 vrienden van de Groene Twinkeling tijdens de groenste nieuwjaarsbijeenkomst van Overijssel. Dit jaar is gekozen voor een online-variant waarbij de organisatie nog veel meer vrienden bereiken.  

  

Groene vijf 

De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, Overijssels Particulier Grondbezit en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit in hun omgeving.  

  

Winnaars van de voorgaande jaren 

2020: De Melkbrouwerij uit Lettele 

2019: Kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle 

2018: Bakkerij Slatman uit Hardenberg 

2017: Jan Overesch, ecologische landbouw uit Raalte. 

2016: Online warenhuis Wehkamp uit Zwolle. 

2015: Unipro uit Haaksbergen, totaal aanbieder van vloersystemen. 

2014: Vechtdal Hoeve uit Ommen  

2013: Afvalverwerkingsbedrijf Twence uit Twekkelo. 

2012: Infraspecialist Roelofs B.V. uit Den Ham.