Bij  het Deventer Stadhuis werd een veelzijdig programma geboden voor senioren uit Deventer en omgeving door ze te laten meedoen aan talrijke kunstzinnige activiteiten. Het doel van de stichting is om deze mensen uit te dagen om zelf ook creatief aan de slag te gaan, wat bijdraagt aan een fit en vitaal leven. Deelnemers van Fit-ART projecten hebben speciaal voor dit festival voorstellingen gemaakt om hun enthousiasme op de bezoekers over te brengen. Ook waren er projecten te zien van ‘Parels voor de Kunst’ van de Muzehof uit Zutphen, Lochem en Brummen. Zo werd De Burgerzaal omgetoverd tot OEREND HART-podium. Waar Harfsen te zien was met de meest hilarische sketches uit De Revue: Harfsen trekt weer an de Klokke. Maar ook de spelers van Elly Janssen uit Lochem waren van de partij met een nieuw verhaal: Marley. De Trouwzaal werd deze festivaldag KRASSE FRATSEN-podium en was de hele dag gevuld met muziek.  De singer- songwriters en de vertellers gaven daar 3 concerten Frats-Levensliedjes. 

Over Fit-Art

Fit-ART was al actief in Lochem, Zutphen en de wijde Achterhoek. Begin 2017 is de organisatie samen met de gemeente Deventer in het traject van ‘Age Friendly Cultural Cities’ gestapt om meer verwevenheid te creëren tussen Cultuur en Welzijn. Zodat kunstzinnig bezig zijn – naast sport&bewegen – meer aandacht en kracht krijgt als middel voor participatie en leefplezier. In opdracht van de gemeente heeft Fit-ART met Deventer kunstenaars het Programma Krasse Fratsen opgezet, een geuzennaam voor allerlei projecten in de wijken Borgele, Platvoet en Zandweerd. En nu zijn veel senioren uit de wijk actief met zingen, spelen, vertellen, schilderen, schrijven en organiseren zij samen een buurtmuseum. Misschien nog wel belangrijker, ze zijn samen aan een nieuw avontuur begonnen en maken hele verrassende dingen mee die hun leven opnieuw kleur geven.

En dat wilde het festival met z’n allen graag doorvertellen aan de jury van Age Friendly Cultural Cities. Zij kwamen halverwege het festival (o.l.v. Hedy d’Ancona) langs om te beoordelen of Deventer goed bezig is. Het festival is namelijk in strijd met 4 andere steden om de BNG-prijs van € 20.000. Die willen ze natuurlijk winnen, want dan kunnen ze nog veel meer senioren bereiken om mee te doen met Krasse Fratsen.