Het schaatspeloton heeft mooie herinneringen aan wedstrijden in Deventer. De Scheg in Deventer staat bekend om veel spektakel op het ijs en een goede sfeer. Het niveau in het marathonpeloton is de laatste jaren enorm gestegen. Het tempo ligt elk jaar hoger. Reden hiervoor is de kruisbestuiving tussen marathon en langebaan, waardoor veel rijders nóg meer snelheid in de benen hebben. Er zijn nogal wat toppers in dat peloton. Jongens die ook op de langebaan mee kunnen met de beste schaatsers van de wereld. Mannen die pas tot leven komen als het rondenbord boven de honderd staat. Bij de vrouwen is het niet anders. Ook daar worden de rijdsters steeds beter. Niet voor niets herbergt het peloton tegenwoordig ook wereldtoppers.

Reden genoeg om zaterdag 27 oktober zelf naar De Scheg in Deventer te komen om te genieten van de stoerste schaatsers van het land. Het programma begint om 17.00 uur met de Regiotop dames. Zij rijden vijftig ronden. Om 17.45 uur is het de beurt aan de Beloften, die 100 rondjes afwerken. Vervolgens starten om 19.15 uur de dames voor een wedstrijd over 80 ronden, waarna het om 20.30 uur tijd is voor de hoofdschotel: de heren van de Topdivisie met alle grote kanonnen aan de start. Zij rijden 125 ronden.  Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 8,00 per stuk en online voor € 6.00 per stuk op:
https://www.sportbedrijfdeventer.nl/descheg/kpn-marathon-cup/ 

Onthulling Marathonschaatser op Wall of Fame 

Na de onthulling van de Wall of Fame voor de langebaan schaatsers afgelopen zaterdag is het nu de beurt aan de Marathonrijders waarbij er één schaatser met kop en schouders bovenuit steekt. Zaterdag 27 oktober zal om 20.20 uur, voor aanvang van de heren Topdivisie, het persoonlijke eerbetoon aan deze schaatser op de Wall of Fame op IJsbaan De Scheg onthuld worden. Deze schaatser heeft meer dan 70 titels op zijn naam staan en is maar liefst drie keer Nederlands Kampioen geworden!