Bij de heren eindigden Sjoerd Den Hertog en Arjan Stroetinga in een spannende sprint op plaats twee en drie. De vele aanvalspogingen bleken geen succes. Tien rondes voor de eindstreep formeerden de teams zich opnieuw, nu voor de massasprint. Het team van Royal A-Ware wist naar voren te rijden maar het was uiteindelijk Gary Hekman die er met de overwinning vandoor ging. 

Dames 

Bij de dames wist Irene Schouten, net als vorige week in Amsterdam de zege te behalen, gevolgd door de Italiaanse Francesca Lollebrigida. Op een derde plaats eindigde Bianca Bakker. 
Het niveau in het marathonpeloton is de laatste jaren enorm gestegen. Het tempo ligt elk jaar hoger. Reden hiervoor is de kruisbestuiving tussen marathon en langebaan, waardoor veel rijders nóg meer snelheid in de benen hebben. Er zijn nogal wat toppers in dat peloton. Jongens die ook op de langebaan mee kunnen met de beste schaatsers van de wereld.   

Beloften 

Ook bij de beloften werden er verschillende groepen gevormd. Het team van Okay Fashion & Jeans wist aansluiting te vinden bij de kopgroep. Jordy van Workum wist weg te sprinten en haalde de overwinning met achter hem Teun de Wit en Leander van der Geest. 

Regiotop 

Zeven wedstrijden lang gaan de winnaars uit de regionale competities de strijd met elkaar aan. In de massasprint wist Anna van den Bos de overwinning op haar naam te schrijven en liet zij daarmee Evelien Vijn en Lisanne Buurman achter zich. 

Onthulling Marathonschaatser Jan Maarten Heideman op Wall of Fame De Scheg 

Voorafgaand aan de heren Topdivisie werd als eerbetoon aan marathonschaatser Jan Maarten zijn persoonlijke foto op de Wall of Fame onthuld. De door velen omschreven ‘legende’ behaalde ontelbare zeges in zijn 20 jaar durende schaatscarrière en werd drie keer Nederlands Kampioen. Jan Maarten Heijdeman trainde in zijn jonge jaren op De Scheg en werd zaterdag door onder meer zijn toenmalige coach Jan Martien van de Wetering, die met zijn huidige team MKBasics aanwezig was, toegesproken.