Devinco kwam goed uit de startblokken en nam met rustig spel een 2-0 voorsprong. In de eerste helft wist Devinco deze voorsprong zorgvuldig uit te bouwen en was het de bovenliggende partij. KVZ trachtte met enig fysiek spel Devinco uit de comfortzone te halen maar de ploeg van Pieter Bouwma en Rob Wilkens wist de rust te behouden. Het zeer goede aanvalsspel en de rust aan de bal die zowel verdedigend als aanvallend ten toon werd gespreid bracht de Deventer ploeg een comfortabel 5-12 voorsprong!

Na rust kwam de ploeg uit Zutphen beter in de wedstrijd. De korf werd gevonden door KVZ en Devinco bleef korfballend voortborduren op een uitstekende eerste helft.  De scores vielen echter niet. De goede kansen en het goede spel en spijt. KVZ wist de achterstand gaandeweg de tweede helft te verkleinen. Had Devinco dan toch teveel energie in de eerste helft gelegd en moest men de punten laten in Zutphen?

Nadat KVZ de gelijkmaker op het bord had gezet werd het billenknijpen voor de spelers en supporters uit Deventer. Met nog een luttele minuut op de klok stak de scheidsrechter de wijsvinger in de lucht. Het teken voor de laatste minuut en balbezit voor Devinco. De supporters hoopten op 1 punt in het hol van de leeuw.

De bal wordt ingespeeld op aanvoerdster Ellen Stam die een duwtje krijgt van Bente Marquering waarop de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Gerensteijn besluit tot een vrije worp. Fokko Agema staat al klaar en de coach van KVZ vraagt op dit cruciale moment een time-out aan. De time-out die Fokko Agema de rust geeft om even de druk naast zich neer te leggen. Met nog 30 seconden op de klok, de druk van Merwin Bosman als verdediger, kroont Fokko Agema zich tot Man of the Match! Daarmee de Hanzehel omtoverend tot Droomvlucht en titelkandidaat KVZ in treurnis achterlatend.