Niet iedereen beschikt over een ov-chipkaart, zoals bijvoorbeeld mensen die niet goed mee kunnen komen in de digitale wereld. Ook voor hen moet het makkelijk zijn om een buskaartje te kunnen kopen. Er moeten voldoende verkooppunten zijn, waar je met contant geld een kaartje kunt kopen.”, aldus Bart van Moorsel. Wat het CDA betreft moet het aantal verkooppunten worden op geschroefd.  

Toeristen
Het CDA vind dat Overijssel ook moet nadenken over de mogelijkheden om buskaartjes makkelijker beschikbaar te maken voor toeristen. Anita Vetker-Kerssies, gemeenteraadslid van CDA Hardenbergbracht recent zelf mensen naar hun bestemming in Slagharen. Ze liepen langs de weg liepen, omdat ze met contant geld nergens een buskaartje hadden kunnen kopen. In het buitenland is het heel gebruikelijk om via een app op je smartphone een kaartje te kopen. Als we dit in Overijssel kunnen aanbieden aan toeristen, komt dat de gastvrijheid van de provincie ten goede. Dat past bij een provincie waar toerisme zo belangrijk is voor de economie. Wij vinden dat het niet kunnen kopen van een buskaartje, niet de reden mag zijn dat je niet met de bus gaat in Overijssel, vandaar de vragen” licht Van Moorsel verder toe.   

Veiligheid buschauffeurs
Van Moorsel: “Het CDA is het ermee eens dat er in de bussen zelf niet meer met contant geld betaald kan worden. De veiligheid van de chauffeurs is natuurlijk erg belangrijk.  Er moeten watt  wat  CDA betreft meer plekken komen waar een buskaartje met contant geld gekocht kan worden. Ook de technologisch ontwikkelingen worden in het Overijssels openbaar vervoer nog niet volledig benut. Ik ben benieuwd naar de reactie op mijn vragen. Ik hoop dat we aan de hand van de reactie van de provincie een stap kunnen zetten en dat buskaartjes op meer plekken en makkelijker beschikbaar komen.