Emst legt geen windeieren…..
2
e Paasdag speelde Koninklijke UD de uitwedstrijd bij vv Emst. De selectie was wel heel erg uitgedund. Werk en blessures waren de voornaamste redenen van het feit dat erop gegeven moment met 7 junioren werd gespeeld. Op zich geen probleem, in eerdere wedstrijden hebben we gezien dat dat prima kan uitpakken!

In het eerste kwartier leek het er dan ook niet op dat het een dikke nederlaag werd. 2 a 3 kansen werden gecreeerd en gemist..

Na de 1-0 en de 2-0 was het klaar. Emst speelde zich naar een 6-0 winst. Een kansloze middag voor UD tegen een fysiek en “volwassen” Emst.

 

UD legt terecht Wesepe over de knie
Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Wesepe op het programma. Kleine blessures waren weer geheeld en werk was weer gedaan…

Met deze feiten begonnen we de wedstrijd tegen Wesepe. Zoals vaak begint UD niet onaardig en creeerde zich 2 a 3  mogelijkheden. Deze werden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Wesepe deed dat na 11 minuten wel. Uit het niets was daar de 0-1. En dat vanuit een ingooi situatie voor UD…Een wat minder moment laten we maar zeggen.

 

De 1e helft ging wat op en neer met voor beide teams weinig kansen. Uit 1 van de weinige kansen werd er wel gescoord door UD. David Bos maakte er 1-1 van. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd JO17 speler Sam Geurtsen gebracht. Hierdoor schoof Stijn Jansen door naar het middenveld om daar meer controle te krijgen.

Dit lukt aardig en UD gaf de hele 2e helft weinig tot niks meer weg. Wel kreeg het zelf een paar kansen. Uiteindelijk was de onverzettelijkheid bij UD groter dan bij Wesepe. Dit leidde ook het 2e doelpunt in voor UD. Uiteindelijk was het, nadat anderen het niet lukte, Sean Westplat die met succes afdrukte, 2-1!

Deze voorsprong werd niet uit handen gegeven en dus ging UD er met de verdiende winst vandoor.

Volgende week speelt UD de uitwedstrijd tegen Go Ahead Deventer.