Vooraf twee ploegen die als gelijkwaardig bestempeld konden worden. Qua punten, maar ook qua voetbal en spelintenties: Proberen via middenveld te voetballen om zodoende tot kansen te komen.

TWEE MAAL EFFECTIEF
Die kansen kreeg thuisclub CCW, met name in de eerste helft, meer dan Kon UD zondag. Het begin was nog voor UD, meer in overwicht, zonder tot heel veel kansen te komen. Rond de 20e minuut was het wel twee keer achter elkaar raak, twee keer vanuit de opbouw en via de zijkanten doorgekomen. Twee maal Dylan Haring die een goede voorzet afleverde: De 0-1 werd afgemaakt door Sean Westplat, de 0-2 op het hoofd van Pascal Oguz. Daarmee stond UD zeer effectief op een 0-2 voorsprong.

TEGENTREFFER
Het leek aansluitend voor de Deventer ploeg even wennen hoe om te gaan met zo’n voorsprong. Feit was dat er niet meer vooruit verdedigd werd en ‘achterover geleund’ werd. Hierdoor kon CCW laten zien dat ook zij over een goed voetballende ploeg beschikken. Dat de rust met 1-2 werd bereikt, was te danken aan het niet scherpe vizier van de mannen uit Wilp en goed optreden van UD keeper Max Gutlich.

WEER OP VOORSPRONG
Waar je zou verwachten dat CCW na rust meteen het gas erop zou doen, was het juist UD dat (weer) beter uit de kleedkamer kwam. Binnen het kwartier kreeg men drie goede kansen om de 1-3 te maken. Uiteindelijk viel de aan de andere kant de 2-2. Op zich na een uur spelen en de kansen in de helft gezien hebbend, uiteraard geen onterechte tussenstand. Toch knap dat UD wederom weer op voorsprong komt. Wederom via een snelle aanval; kwam de bal dit keer op links bij Job Visser en bediende Sean Westplat die zijn tweede doelpunt kon aantekenen deze middag (2-3).

UD ‘STAL’ 3 PUNTEN
De tweede helft was wat meer in balans en ook CCW kreeg weer wat kansen. Eén daarvan werd een kwartier voor tijd benut (3-3). Het laatste kwartier gebeurde er niet heel veel, beide ploegen hinkten wellicht op twee gedachten: één
punt of vol voor de drie punten. Beide ploegen leken het niet echt te weten…
Vlak voor tijd was en dan toch UD weer; uit een balverovering en snelle omschakeling kwam Dylan Haring alleen voor de keeper; hij faalde niet en scoorde de 3-4. UD ‘stal’ hiermee de 3 punten uit Wilp, mee naar de andere kant van de IJssel.

RESUMÉ
Overduidelijk zat UD aan de gelukkige kant van de score. Maar hard werken, teamspirit, saamhorigheid. Daarmee kun je het soms ook afdwingen… Volgende week speelt Kon UD thuis tegen IJsselstreek. CCW kan de nare smaak wegspoelen uit bij Wissel.

Van onze UD clubwatcher


Op de hoogte blijven van al het sportnieuws uit de regio Deventer? Vol Drtv Sport op zowel Twitter, Instagram als Facebook!