“SDOL was afgelopen zondag de tegenstander van Koninklijke UD. Beide teams verdienden achteraf wellicht een punt, alleen Kon UD zal zich het minst tevreden. Gebasseerd op de eerste helft en met name de eerste 20 minuten had UD zeker meer verdiend. Vier a vijf opgelegde kansen waren niet besteed aan de Deventenaren.

Uiteindelijk viel in de 20e minuut de verdiende treffer voor UD, 1-0. Het doelpunt kwam van de voet van David Bos.
Tot dan geen vuiltje aan de lucht voor UD. Zeer scherp begonnen aan de wedstrijd en werkelijks niets weggegeven. Dat was rond de 25e minuut anders. Een voorzet van SDOL kan makkelijk door de keeper worden gepakt of door een verdediger worden weg gekopt. Beide deden niks, een SDOL speler wel, 1-1.

Niet lang daarna gaf de scheidsrechter SDOL een penalty. De wedstrijd op zijn kop, de penalty werd ingeschoten, 1-2 voor de mannen uit Luttenberg. Compleet tegen de verhoudingen in. UD moest hier even van bekomen en even leek het of SDOL het heft overnam. Knap was het dat UD toch weer in de wedstrijd kwam en door eveneens een penalty (handsbal SDOL) een meer dan terechte 2-2 op het scorebord bracht; Pascal Oguz maakte de treffer.

UD zal nog wel even achter de oren gekrabt hebben met deze ruststand. Uit het niets een tegenstander terug laten komen, waar je daarvoor de wedstrijd allang had kunnen beslissen.

De 2e helft was meer in evenwicht. SDOL hanteerde veelal de lange bal net als in de eerste helft. Waar UD daar in de 1e helft niet van in de war raakte, was dat in de 2e helft soms anders. Zeker nadat SDOL uit het niets de 2-3 maakte. Uiteraard ook knap van hen, maar bij UD moet dat te denken geven. Na de 2-3 wilde UD te graag de 3-3 op het scorebord zien. Gehaast en onnauwkeurig spel leidde een aantal gevaarlijk aanvallen van SDOL in. De 2-4 had in deze fase zomaar kunnen vallen. Te prijzen was de mentale weerbaarheid van de (veelal) jonge UD’ers. Goed doorzetten van David Bos, bracht Job Visser in staat om de 3-3 aan te tekenen.
Een ploeg dat wil en durft op te bouwen en regelmatig goed positiespel liet zien (KON UD) tegen een sterk, fysiek SDOL, met ook best voetballend vermogen. Deze “clash” kreeg overall een terechte uitslag, waar beide ploegen wellicht een overwinning zouden kunnen “claimen”.

Daarom zal deze uitslag juist ook terecht zijn..”

Volg Drtv Sport op Twitter, Facebook en Instagram voor het laatste sportnieuws!