De Week van Zorg en Welzijn is hét moment om te laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector zorg & welzijn is en om te laten zien met hoeveel beroepstrots en professionaliteit er overal gewerkt wordt. Het scheppen van een realistisch en positief beeld van werken en leren in zorg & welzijn is het overkoepelend doel van de campagne. 

Ter promotie van de Week van Zorg en Welzijn wordt in de periode 3 – 7 maart bij ruim 4 miljoen Nederlandse huishoudens de informatieve huis-aan-huiskrant ‘Special Zorg en Welzijn’ verspreid. Andere onderdelen van de campagne zijn: tv-programma Heel Holland Zorgt, radiocommercials, social media (acties), vlogger Thomas van Grinsven en een tourbus die tijdens de Week op bezoek gaat bij middelbare scholen voor gastlessen en promotie van het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’.

Openingsactie Maarten van der Weijden 
Voor het tweede jaar op rij heeft Maarten van der Weijden zich als ambassadeur aan de WZW verbonden. Van zondagavond 11 maart tot en met maandagavond 12 maart verzorgt hij de kick-off van de Week van Zorg en Welzijn door in totaal in 14 zorgregio’s in Nederland een half uur te gaan zwemmen in een zwembad bij een zorg- of welzijnsorganisatie. Van Groningen tot Limburg, van Zeeland tot Utrecht, Maarten gaat overal langs! In de vroege ochtend van 12 maart is Maarten te gast in het zwembad van Revalidatiecentrum Vogellanden in Zwolle. In totaal is hij ruim 24 uur bezig met deze tocht; een mooie parallel met de zorg die ook 24/7 doorgaat.  

Voor wie?  

Buurtbewoners, scholieren, zij-instromers, herintreders, mensen uit de arbeidsreserve, familieleden, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden kunnen van 12 t/m 17 maart in het hart van zorg en welzijn kijken onder het motto ‘Maak kennis met kunde’. 

Locaties en openingstijden 

Op www.zorgselect.nl/weekvanzorgenwelzijn staan alle deelnemende locaties en openingstijden uit Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland. Op www.weekvanzorgenwelzijn.nl vindt u de deelnemende locaties en openingstijden uit heel Nederland.  

Een greep uit de activiteiten 

Tijdens de Week worden verschillende bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo organiseert Koninklijke Visio op dinsdag 13 maart een ervaringstocht om kennis te maken met intensieve visuele revalidatie. In Hardenberg is de gehele week een pop-up winkel aan de Voorstraat 55 geopend om bezoekers te laten ervaren hoe leuk en gevarieerd het is om te werken in zorg en welzijn. Verschillende Hardenbergse zorg- en welzijnsinstellingen en het onderwijs verzorgen gezamenlijk een gevarieerd programma. Bij Zorg en Plezier kunnen belangstellenden op vrijdag 16 maart meedoen aan een rollatorrace en oud-Hollandse spelletjes. Op zaterdag 17 maart kunnen bezoekers bij Pluryn Het Hietveld onder andere virtueel de Mont Ventoux beklimmen. Bij Azora kunt u op deze dag terecht voor een hobbymarkt of expositie lentekunst.