Lichtpuntje 1: Lockdown-actie gastenhuis 

Het gastenhuis van Nieuw Sion kan gelukkig open blijven voor individueel verblijf. Daarmee kan iedereen die dat wil een tijd van rust, ruimte en bezinning beleven op het klooster. Voel je welkom om voor een paar dagen je dagelijkse ritme te verruilen voor het inspirerende kloosterritme. Voor inwoners van Deventer en Salland is het tijdelijk mogelijk om voor 30 euro per nacht (incl. ontbijt) te verblijven.Kijk op www.nieuwsion.nl/onthaasten voor meer informatie. 

Lichtpuntje 2: Afhaal-kerstlunch bij koffieschenkerij Nieuw Sion 

De kerstlunch in de koffieschenkerij van het klooster was volledig volgeboekt, maar de lockdown gooide roet in het eten. Het team schakelde snel en heeft een heerlijke afhaal-kerstlunch bedacht voor de beide kerstdagen, met onder meer pompoenrisotto en bospaddenstoelensoep om van te smullen. Wil je meer weten of bestellen? Kijk op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij 

Lichtpuntje 3: Oliebollenactie 

Bij de koffieschenkerij kun je van woensdag t/m zondag heerlijke koffie, thee, gebak, broodjes, warme chocolademelk of soep afhalen. Speciaal voor 30 en 31 december houdt men een Oliebollenactie: huisgemaakte oliebollen van de kok (gevuld of naturel), die je ter plekke kunt komen afhalen met een lekker drankje erbij of vooraf in een zak van 10 stuks kunt bestellen om af te halen. Kijk voor meer info en het bestellen van de oliebollen op www.nieuwsion.nl/koffieschenkerij.  

Lichtpuntje 4: Gezond wandelen op landgoed de Kranenkamp 

En ‘last but not least’: de uitdaging is om tijdens de lockdown te blijven letten op je gezondheid en goed te blijven bewegen. Een gezonde wandeling in de buitenlucht en prachtige omgeving van Klooster Nieuw Sion past daar uitstekend bij! Voel je, nu misschien wel meer dan ooit, welkom rond en bij Klooster Nieuw Sion!