Afgelopen zaterdag was die Deventer derby, Helios ontving FC RDC, beiden uitkomend in de zaterdag vierde klasse. Zowel Helios als FC RDC begonnen aftastend.

Jorrit Draaijer maakte zijn basis debuut voor FC RDC. En hoe!
In de 13e minuut van de wedstrijd gaf Aldo Joaquim een steekpass op Jorrit. Jorrit speelde de keeper uit waarna hij koelbloedig het eerste doelpunt scoorde voor FC RDC. In de 20e minuut kreeg Jorrit, via dit keer een steekbal van Luuk Helms, opnieuw een uitgespeelde kans alleen op de keeper, die hij wederom omspeelde, helaas ging het schot net naast de goal.
Wat later werd Joost Brouwer goed vrijgespeeld op het middenveld waardoor hij Aldo Joaquim met een steekbal vrij kon spelen voor de keeper. Helaas schoot Aldo deze bal iets te gehaast net langs de verkeerde kant van de rechter paal. In de 32e minuut kreeg FC RDC een vrije trap aan de linker kant van het speelveld. Joost legde de bal klaar om vervolgens een scherpe voorzet te geven. Helaas voor Helios werd de bal niet helemaal goed verwerkt door de keeper van Helios, waardoor Ufuk Dulkaroglu makkelijk de 0-2 binnen kon schieten.

Dit was ook de ruststand tot genoegen van de toeschouwers die genoten van het aanvallende spel en de vele uitgespeelde kansen. Tevens met de hoop dat dit in de tweede helft na de pauze een vervolg zou krijgen.

Het was de bedoeling om in de tweede helft het aanvallende spel voort te zetten, echter waren de eerste 10 á 15 minuten onrustig vanuit de kant van FC RDC. Na slordig uitverdedigen ontstond er een enorme kans voor Helios. Deze werd door uitstekend keeperswerk van Michel Voortman gepareerd, die erop gebrand was om zijn doel schoon te houden.
Even later na een goede aanval via de rechterkant gaf Luuk Helms de bal goed voor op Ross Bonevacia, die helaas de bal naast de goal kopte. In de 68e minuut werd Luuk gevloerd in het 16 meter gebied, waardoor een penalty tot stand kwam. Helaas werd deze door Joost over de goal geschoten.

Toch was het dan in de 74e minuut eindelijk raak. Joost speelde zichzelf goed vrij om vervolgens de verdediging op te zoeken en de bal aan Luuk te geven, die op zijn beurt de bal rustig in de rechterhoek schoot voor de 0 – 3. In de 77e minuut gaf Marc Brouwer de bal aan de in het midden vrijstaande Ross Bonovatia, die vervolgens met een afstandsschot in de rechter hoek de 4e goal op zijn naam zette.

De volgende aanval liep via de linker kant van het veld, waar Marc met een sliding de bal diep gaf op Aldo. Hierdoor kwam Aldo in de positie om een voorzet te geven, echter besloot hij de keeper te verassen en de bal snoeihard hoog in de korte hoek te schieten. 0 – 5!
Dit was ook de eindstand.

De conclusie na de wedstrijd was dat de uitslag veel groter uit had kunnen uitvallen voor FC RDC, maar ondanks dit gegeven kon FC RDC tevreden terugkijken op de wedstrijd. De overwinning werd nog lang na gevierd in de eigen kantine.

Hopelijk kan het positieve gevoel volgende week weer een vervolg krijgen als de heren het opnemen tegen Winterswijk.

Rosa Brouwer

 

Foto is genomen in de ‘heenwedstrijd’ op Borgele tussen beide ploegen vorig jaar.