De school won met het idee een geldbedrag van 1250 euro. Deze prijs werd op 22 november uitgereikt door wethouder Jan Jaap Kolkman tijdens het Inspiratiefestival Gezonde School in Deventer. De prijs was een initiatief van Samen Gezond Deventer. 

Acht ideeën 

In totaal zonden acht scholen hun gezondste ideeën in. Deze acht inzendingen werden door een jury beoordeeld op creativiteit, uitvoerbaarheid en of het idee bijdraagt aan de gezondheid van de leerlingen, medewerkers en/of ouders. De jury gaf uiteindelijk het idee van basisschool de Wereldwijzer de meeste punten. De Active Trail bevordert namelijk motoriek, kracht en samenwerking tussen leerlingen. De basisschool kreeg extra punten, omdat het parcours voor alle kinderen uit de wijk toegankelijk is. Het idee is door leerlingen en docenten samen bedacht. 

Tweede en derde prijs 

Basisschool De Kleine Planeet won de tweede prijs van 500 euro met het idee om leerlingen meer te leren over goede en gezonde voeding. De school wil dit doen door te gaan koken met leerlingen tijdens kookateliers en door een gezamenlijk kerstdiner te organiseren. Daarnaast wil de school een schoolrestaurant beginnen voor ouders en leerlingen. De derde prijs van 250 euro ging naar de Nicolaasschool in Schalkhaar. Deze school wil leerlingen de mogelijkheid aanbieden om na schooltijd te leren over gezond koken en om extra te sporten. 

Gezonde School Deventer 

De afgelopen twee jaar heeft gemeente Deventer extra aandacht gegeven aan de Gezonde School aanpak. Met succes. Ongeveer de helft van de scholen in Deventer, zowel basisscholen als voortgezet onderwijs en ROC Aventus, werkt op een eigen manier aan gezonde leerlingen, leerkrachten en een gezonde schoolomgeving. GGD IJsselland heeft samen met Sportbedrijf Deventer en andere partners zoveel mogelijk scholen ondersteund in het toewerken naar een gezonde school. Voor meer informatie kijk opwww.samengezondindeventer.nl of op www.gezondeschool.nl 

Film Gezonde School 

Er is een film gemaakt die laat zien hoeveel er gebeurt op en rondom de scholen in Deventer. Deze film is tijdens het inspiratiefestival gepresenteerd. De film is te bekijken op www.samengezondindeventer.nl