De mars is een oproep aan de politiek van grote vervuilers om te stoppen met het treuzelen en zorgen voor een goed en eerlijk klimaatbeleid. Mensen vanuit het hele land bereiden zich erop voor om mee te doen aan de Klimaatmars. Er worden spandoeken gemaakt, bijeenkomsten georganiseerd en samenreis-afspraken gemaakt. De organisatoren verwachten een diverse groep van scholieren, studenten, werknemers, gezinnen, boeren, natuurliefhebbers en nog veel meer.

Organisatie

De organisatoren van de landelijke Klimaatmars wordt georganiseerd door Milieudefensie, de FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond. De organisaties zijn klaar met alle vage beloftes en halve maatregelen over het klimaat. Ze willen concrete afspraken en roepen de regering op om te kiezen voor een echte oplossing. Zodat iedereen een veilige toekomst heeft. Inmiddels zijn er ruim 50 maatschappelijke organisaties en politieke partijen die bij dit initiatief hebben aangesloten.

 

Programma

Voordat de mars begint zal er een kort programma zijn met optredens van Claudia de Breij en Typhoon, dit zal gepresenteerd worden door Froukje Jansen. Heleen de Coninck, klimaatwetenschappen en hoofdauteur bij het wetenschappelijke VN-klimaatpanel IPCC, zal een minicollege. De initiatiefnemers van de schoolstaking voor het klimaat Dila Doğan (16) en Pieter Lossie (17), zullen de deelnemers toe spreken samen met Lilly Platt (10) uit Zeist en Jovanna van den Berg (die zondag 10 maart 13 jaar wordt) uit Olst.

Jovanna van den Berg heeft al een keer met Drtv gesproken over hun wekelijkse stakingen voor het Stadhuis van Deventer.