Het afgelopen seizoen is inmiddels onder de supporters vergeven en vergeten en ze kijken vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Klokslag twee uur kwam de gerenoveerde selectie van Paul Bosvelt en Hans de Vroome onder applaus en vuurwerk het veld van ‘Klein Milanello’ op gelopen.

Met flink wat nieuwe gezichten was het voor de supporters vandaag een bingospelletje. Wie is nou eigenlijk wie? De kans dat ze Brem Soumaoro en Shadrach Eghan hebben afgestreept is erg klein. Vanmorgen voor de training meldde Go Ahead Eagles dat het contract van Soumaoro was ontbonden. Hierdoor kan de middenvelder annex verdediger transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Ook voor Eghan is het ‘Go Ahead verhaal’ zo goed als afgelopen. De Ghanese middenvelder mag vertrekken van technisch directeur Paul Bosvelt.

Wanneer ook Eghan vertrekt, komt er ruimte vrij voor de gewenste buitenspeler van Stegeman. Met alleen Andrade en Langedijk zijn de flanken vrij dun bezet. John Stegeman wilde niet kwijt welke spelers hij op het oog heeft, maar gaf wel aan dat een rechtsbuiten toch wel top-prioriteit is. Met het aantrekken van een buitenspeler is de selectie van de Deventenaren dan zo goed als rond. Of Mario Stefel die gewenste buitenspeler wordt, zullen we de komende weken horen. De Oostenrijker traint, net als Robert Kristo, de aankomende week mee en hoopt een contract af te dwingen bij de club.

Het komt niet vaak voor dat Go Ahead Eagles, al voordat de voorbereiding begint, de selectie dermate op orde heeft. Met een frisse en gemotiveerde groep begon Stegeman vanmiddag rustig aan de voorbereiding. Het plan is om de trainingen langzaam op te bouwen om zodoende een fitte selectie aan de start van de eerste divisie te hebben staan. Richard van der Venne kon het wel waarderen dat de trainingen rustig worden op gebouwd: “Ja, met het warme weer, het hoge gras en ben natuurlijk het kunstgras gewend bij FC Oss. Ja, dan gaat het balletje toch iets anders rollen, maar ik heb er wel van genoten!”

Ook van de opkomst kon buitenspeler Van der Venne wel genieten:”Het is natuurlijk super mooi, ze verwachten natuurlijk veel van je. Ik hou wel van die druk, daar ga ik alleen maar beter van spelen.” Ook Stegeman had er zin in vandaag: “Het kriebelde wel toen ik vanmorgen het sportpark op liep”. De trainer vertelde verder een tactisch plan te hebben met de groep. “Dat zul je vanzelf wel zien de komende weken”, liet de trainer mysterieus weten.

Aanstaande zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd gepland. De tegenstander is gastheer Terwolde. De eerste competitie wedstrijd van Kowet is op 17 augustus tegen Jong FC Utrecht.

Milan Keskin