Het begin was voor IJsselstreek. In de eerste minuut schoot Sadettin Aydogan net naast op aangeven van Fabian Kruize. Daarna was het de snelle linksbuiten DC Mekking die zijn schot net voorlangs zag gaan.

De thuisploeg probeerde onder de druk uit te voetballen. Verdediger Halil Mor kopte nog op de lat waarna IJsselstreek steeds verder terug zakte. Hierdoor nam UD in de 43ste minuut brutaal de leiding door een heerlijke vrije trap van de nummer 10 in de rechterbovenhoek en gaf doelman Roelof Goudsmid het nakijken.

Gelijk hierna was het Fabian Kruize die de 1-1 op zijn schoen had. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij bijna raak. Trainer Aydogan kon na de rust de latere ‘man of the match’ Abdullah Kilic brengen. De topscoorder liet zijn voeten direct spreken en en krulde na 55 minuten heel fraai een vrije trap vanaf 20 meter in de linkeronderhoek. 1-1

Het duurde tot de 68ste minuut dat de Tricolores hun aanvallen beloonde met een doelpunt. Een schitterend een/tweetje van Abdullah Kilic met Adem Kocak werd vakkundig en mooi afgemaakt door Kilic. 1-2

Hierna vergat IJsselstreek het af te maken en keeper Roelof Goudsmid stopte vlak voor tijd een vrije trap van UD op de gelijkmaker.

Een terechte overwinning die niet met hoogstaand en goed voetbal werd behaald. Trainer Aydogan was toch tevreden over het resultaat. Want daar ging het hem om. De 3 punten die hij wou zijn binnen. IJsselstreek mag 1 weekje bijkomen en speelt over 2 weken op Keizerslanden opnieuw een stadsderby tegen Go Ahead!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom IJsselstreek? Volg Drtv Sport op social media!