In allerijl heeft de overheid maatregelen getroffen. Het land is in lockdown. De bevolking kan zich niet beschermen en heeft nu ook geen inkomen meer. Een steunpakket van de overheid bestaat niet. Mensen hebben geen toegang tot juiste informatie.

De problemen op een rij: 

  • Hoe was je je handen zonder schoon water en zeep? 
  • Hoe voorkom je dat je ziek wordt zonder te weten hoe je besmet kan raken? 
  • Waar moet je naar toe als je ziek wordt? 
  • Hoe kom je aan eten als je nergens naar toe kunt en je geen geld kan verdienen? 
  • Hoe houdt je afstand terwijl er zoveel mensen zo dicht op elkaar wonen? 

In het gebied Kibinge heeft de lokale bevolking en de gezondheidspost de handen ineen geslagen om de bevolking te helpen in deze corona tijd. Mondkapjeshandschoenen en ontsmettingsmiddelen voor de zorgverleners, flyers, geluidswagens en radio-uitzendingen om voorlichting te geven. In alle dorpen van Kibinge worden totaal 100 toestellen voor handen wassen geplaatst met de juiste zeep. Met name de ouderen worden geholpen met levensmiddelen. 

‘’Let een beetje op elkaar”: dichtbij in Nederland, maar zeker ook waar het gaat om de bevolking in Uganda die toch al in behoeftige omstandigheden moet leven.                                                                                                                                         
Help de Deventer Stichting Kinderen van Uganda. Voor de komende zes maanden is hiervoor € 8.000,-  nodig. Hiermee worden ruim 30.000 mensen voorgelicht over en beschermd tegen het corona-virus. Stort uw bijdrage vandaag nog via deze link.

Kijk voor meer informatie op www.kinderenvanuganda.nl