Op 6 januari zijn medewerkers van Het Groenbedrijf van 10 tot 16 uur aanwezig om de bomen goed in de grond te zetten. Directeur van Het Groenbedrijf Jan Jette Donker is blij dat de actie dit jaar voor de tweede keer plaatsvindt: Vorig jaar ontstond een prachtig stukje groen door de 250 kerstbomen die gebracht werden uit alle hoeken van de Deventer samenleving. Dit jaar gaan we het klimaatbos nog groter maken.’  

Naaldbomen zijn supergoed in het filteren en schoonmaken van de lucht door het afvangen van fijnstof. Om die reden stelde de gemeente Deventer vorig jaar de grond aan de Siemelinksweg ter beschikking. De kerstbomen krijgen daar een tweede leven als luchtfilter van Deventer. Driekwart van de bomen die vorig jaar geplant werden, heeft het overleeft.

Bomenman Bart Kroeze van Het Groenbedrijf heeft nog wat tips om de kerstboom zo goed mogelijk door de feestdagen te loodsen. ‘Laat de boom acclimatiseren op een koele plek in de kelder of garage. Behandel hem zo voorzichtig mogelijk, zorg voor voldoende water en hou hem zover mogelijk bij de kachel vandaan. Het beste kan je de boom zo snel mogelijk weer buiten zetten.