Deelnemers aan de zogeheten Start2Tri-cursus worden klaargestoomd voor deelname aan de Triami Sprint Triathlon op zondag 28 april. Ze werken onder deskundige begeleiding aan de zwem-, fiets- en loopconditie. Ook leren ze hoe de wissels tussen de verschillende onderdelen van de triatlon in zijn werk gaan. De eerste clinic voor de jeugd is dinsdag 5 maart.

De triatlonsport is populair in Nederland. Veel atleten komen met de sport in aanraking door een Start2Tri-cursus die een vereniging aanbiedt als voorbereiding op een plaatselijke wedstrijd. Triami vindt het belangrijk de sport ook bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

Net als de afgelopen jaren biedt de vereniging ook een kennismakingscursus triatlon aan voor volwassenen. Dit programma bestaat uit zes clinics, waarvan de eerste op donderdag 7 maart plaatsvindt. Atleten die meedoen aan de cursus in Deventer zijn verzekerd van een startbewijs voor de populaire Triami Sprint Triathlon die dit jaar voor de zesde keer plaatsvindt op sportpark Keizerslanden. Het betreft een zogeheten Mini Triathlon, waarbij deelnemers 250 meter zwemmen, 10,4 kilometer fietsen en 2,5 kilometer lopen.