Tijdens de ledenvergadering is het vertrouwen in Manouska Molema uitgesproken. Ook is de verwachting uitgesproken dat GroenLinks deze verkiezingen een goed resultaat zal behalen. Er is een verbindend en ambitieus verkiezingsprogramma vastgesteld. 

Manouska Molema kan niet wachten om aan de slag te gaan voor GroenLinks in de provincie Overijssel. Ze is enthousiast, heeft politieke en bestuurlijke ervaring, en legt snel verbindingen. Manouska Molema: “Ik vind het een eer dat ik GroenLinks Overijssel mag vertegenwoordigen en zal me dan ook maximaal inzetten voor een mooi resultaat!   

Nummer twee op de lijst is Robert Jansen (38) uit Deventer. Hij zet zich al jaren in voor GroenLinks idealen in de provincie Overijssel. Hij heeft dossierkennis en laat zien dat hij mooie resultaten kan bereiken. Hij wil graag de komende periode door met het realiseren van de GroenLinks idealen in Overijssel. 

Claudi Groot Koerkamp (46) uit Wijhe, de nummer drie van de lijst, is relatief kort lid van GroenLinks en maakt indruk met haar wil en kwaliteit om zich in te zetten voor een betere provincie. Ze heeft veel ervaring met samenwerking in teams en ze heeft een groot netwerk. Ze is sterk in de verbinding leggen tussen overheid, onderwijs en ondernemers.  

Een van de jonge kandidaten staat op plek vier: Lucas Brinkhuis (19) uit Schalkhaar. Hij is de drijvende kracht achter DWARS Overijssel, de jongerenorganisatie van GroenLinks.  Zijn jeugdig enthousiasme gaat gepaard met een uitgebreide kennis.  

Nummer vijf is Mathilde Tempelman-Lam (27) uit Zwolle. Mathilde is ruim vier jaar actief in de steunfractie van GroenLinks Zwolle. In het dagelijks leven werkt ze als manager en beleidsadviseur in het onderwijs. Zij wil zich inzetten voor alle leven in onze provincie. Van mensen en dieren, tot planten en ecosystemen.  

Er staan maar liefst drie kandidaten namens DWARS op de lijst. De jongste kandidaat is Jarno van Straaten uit Deventer (16 jaar, plek 18). Maar ook de top-vijf kandidaten zijn jong. 

In totaal bestaat de lijst uit 44 kandidaten. De kandidaten komen niet alleen uit de steden, maar ook uit onder andere Hasselt (Zwartewaterland), Mander en Harbrinkhoek (Tubbergen), Kalenberg (Steenwijkerland), Geerdijk (Twenterand), Holten (Rijssen-Holten) en Goor (Hof van Twente).

Op de foto v.l.n.r. staande: Mathilde Tempelman, Stefan Nijhuis, Rob Klein Bleumink, Robert Jansen, Douwe Bouma, Claudi Groot Koerkamp, Vincent Wever, Verone Meengs – de Vries. V.l.n.r. zittend: Lucas Brinkhuis, Manouska Molema, Kees Slingerland. Afwezig: Anja ter Harmsel en Fred van der Ende.