Als hoofdverdachte wordt één van de broers gezien. Justitie wil 375.000 euro van hem hebben. De drie andere verdachten moeten ruim 210.000 euro afstaan, als het aan het OM ligt. 

Wiet in caravans 

De vier worden ervan verdacht een wietkwekerij te hebben gehad in een loods aan de Baan in IJsselmuiden, zo meldt RTV Oost. De politie deed er vorig jaar juni een inval. In de loods werden in oude caravans, een vrachtwagen en meerdere koelcontainers wietplantages gevonden. 

Daarnaast werd in een pand aan de Deventer Arnsbergstraat 7 kilo aan henneptoppen gevonden. Ook zijn bij meerdere verdachten wapens gevonden en wordt in ieder geval één van de broers ervan verdacht geld te hebben witgewassen. Het dossier van Justitie is grotendeels gebaseerd op afgeluisterde telefoongesprekken.  

Schietpartij 

Eén van de twee broers stond vorige week ook al voor de rechter. Toen hoorde hij 10 maanden celstraf tegen zich eisen voor wapenbezit. Volgens Justitie is hij ook betrokken bij een schietpartij op het woonwagenkamp aan de Colmschaterstraatweg, oudejaarsdag 2015, maar kan dat niet bewijzen. 

Enkelband 

De rechter heeft vandaag besloten dat de enkelband bij twee van de verdachten er deze week af mag in afwachting van de inhoudelijke rechtszitting. Die dient halverwege september.