Sombroek heeft de laatste jaren al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd als trainer in het volleybalwereldje. De laatste drie jaar was de 39-jarige trainer assistent – trainer bij Dynamo in de eredivisie., waar hij o.a. oud –Aviorlid Nico Maneschijn onder zijn hoede had. De vijf jaren daarvoor was hij hoofdtrainer bij het tweede team van het Apeldoornse Dynamo. In die jaren behaalde hij twee keer het kampioenschap van de eerste divisie.

Als speler kwam Sombroek als passer/loper jaren in de eredivisie uit. Bij clubs als Dynamo, Orion en AMVJ werd hij onder meer twee keer landskampioen, pakte hij twee nationale bekers en won hij twee keer de Super Cup. Daarnaast speelde hij wedstrijden voor het nationale team.

Naast Sombroek krijgt H1 nog drie nieuwe gezichten. Delano Merfol komt over van SSS uit Barneveld. De 17-jarige spelverdeler maakte daar het afgelopen seizoen voor het eerst minuten in de eredivisie. Naast Merfol keer Rick Scherpenhuizen terug, nadat hij voor zijn studie het afgelopen seizoen in Barcelona verbleef.

En last but not least maakt Rick Schrijver de overstap van Heino naar Deventer.