Aan de oever van de IJssel werd in 1962 het Deventer IJsselstadion geopend. Het was de tweede kunstijsbaan van het land en de vierde ter wereld. Ruim acht miljoen bezoekers later maakte het IJsselstadion in 1992 plaats voor het multifunctionele ‘Sport en Belevingscentrum De Scheg’.

Tijdens een feestelijke ceremonie opende toenmalig Prins Willem Alexander in de wijk Colmschate de nieuwe kunstijsbaan. Deze kunstijsbaan maakt deel uit van het ‘Sport en Belevingscentrum De Scheg’ met onder meer een overdekt zwemparadijs, sporthallen, squashbanen en sauna voorzieningen. 

Na de onthulling van de Wall of Fame op zaterdag start om 18.00 uur de IJsselcup, het symbolische startschot van het schaatsseizoen en de selectie voor het World Cup Kwalificatie Toernooi.  Op dinsdag is er een spannende ‘De Scheg Quiz-avond’. 
 
Woensdag staat volledig in het teken van de jongste bezoekers van De Scheg. Het kinderprogramma is gevuld met vrolijke activiteiten, waaronder priksleeën, kinderschminken, schaatsen met ijsprinsessen, zwemmen met echte zeemeerminnen en als hoogtepunt de show van André van Duin imitator Bart Juwett! 
 
Verenigingen en vriendengroepen kunnen op donderdagavond kennismaken met funcurling, de sport van de bezems op het ijs. Op vrijdagavond barst het feest los met GTST-ster en DJ Ruud Feltkamp die zowel in het zwembad als op de ijsbaan zal draaien en waar bezoekers tegen het reguliere tarief van kunnen genieten. De jubileumweek sluit zaterdag 27 oktober vanaf 17.00 uur af met de altijd spectaculaire KPN Marathon Cup. 125 rondes vol actie! Oftewel vijftig kilometer sprints, demarrages, ploegenspel een strijd tot de sterkste overblijft.