Het zingen gaat er meestal nogal vrolijk aan toe. Daarom bedacht één van de koorleden: ‘kunnen we die vrolijkheid niet met de wereld delen?’ Zo werd het idee van een CD geboren.

Dirigent Kirstin Gramlich: ‘Begin maart gingen we aan de slag om samen met Koen van Andel, een opnametechnicus, een professionele geluidsopname te maken. Zoals alles liep ook dit een beetje vertraging op vanwege corona, maar nu kunnen we dan toch het resultaat met de wereld delen.’ 
 
Met een mix van religieus repertoire, oude kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt en klassiekers als ‘Gloria a Dios’ en ‘Sing a song for the peace of the people’ bevat de CD voor elk wat wils. Ouderen zullen liedjes uit hun eigen jeugd herkennen, kinderen en hun ouders ontdekken nieuwe muziek die is opgenomen in een eeuwenoud gebouw.  

De Torenvalkjes zijn het jongste koor van Deventer, een groep van zo’n 15 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar olv. Dirigent Kirstin Gramlich. De cd, getiteld ‘De Allerleukste Liedjes van de Torenvalkjes’ is voor 10 euro verkrijgbaar op www.lebuinuskerk.nl 

De opbrengst is bestemd voor ‘de Vrolijkheid’, een stichting die kinderen in asielzoekerscentra opvrolijkt door kunstprojecten voor en met hen te organiseren.