AUTEUR: GERARD KOK
FOTO’s: JAN HOLLANDER

Helios – Wijhe staat altijd garant voor een open en spannende wedstrijd, dat bleek dan ook op 2e paasdag in Colmschate-zuid. Wijhe moest deze wedstrijd winnen om de twee punten voorsprong te  houden op Sp. Lochem. Als snel bleek dat de strijd op het middenveld werd gestreden, beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte, wachtte op elke fout om snel vanuit de omschakeling tot scoren te komen.

Het was Helios dat de score in de 21 minuut opende. Eerst ging daar een mooie combinatie aan vooraf tussen Duteweerd, Waslander en Jesse Bloemsma, zijn inzet werd door de keeper nog geblokkeerd. Vanuit de aansluitende  corner was het Glen Alberts die het kopduel  won en de vrijstaande Bruinsma de gelegenheid gaf de score te openen 1-0.
Wijhe scoorde bijna twee minuten later. Helios verdedigers stonden letterlijk en figuurlijk te slapen en was het Ricardo Heerink die geheel vrij stond, gelukkig ging zijn inzet in het zijnet. Daarna creëerde Wijhe nog enkele kleine kansjes, maar wist het net niet te vinden.
De jongeren, Duteweerd, Bloemsma en Bruinsma speelden een klasse beter dan de vorige week in Apeldoorn, combineerden goed met Waslander en brachten Wijhe aan het wankelen. Zo ook in de 28ste minuut. Een combinatie tussen deze vier spelers werd door Bruinsma op de paal geschoten.

Ook was het Jesse Bloemsma die goed combineerde met Waslander maar net te laat doorspeelde, anders was Waslander geheel doorgebroken. Helios probeerde door te drukken maar toch was het Wijhe dat een minuut voor rust de stand op 1-1 bracht. Ricardo Heerink kreeg het op zijn heupen, liet Mike Gerritsen achter zich, zijn inzet werd nog door de goed keepende Joel de Jonge tegengehouden maar werd in de rebound toch nog ingetikt door Heerink. 1-1

Helios startte in de tweede helft goed en Wijhe moest verdedigen. In de 48ste minuut paste Roald Boone diagonaal naar Bjorn Duteweerd, Bjorn stond geheel vrij, bleef rustig en passeerde de keeper van Wijhe. 2-1. In de 54ste minuut werd Bruinsma, die een kei van een wedstrijd speelde, hard aangepakt, de scheidsrechter uit Ermelo Iiet doorspelen. Het was tevens zijn laatste actie en moest geblesseerd het veld verlaten. Drie minuten later moest Glen Alberts geblesseerd van het veld, en de gemiddelde leeftijd daalde naar 20.8 jaar. De benjamin van het veld, Jesse Bloemsma kwam ook op links door in de 56ste minuut maar zijn inzet ging net voorlangs.

Wijhe kwam door inzet en een goede combinatie weer naast Helios. Een mooie voorzet van links werd in de 70ste minuut hard, door de spits van Wijhe, ingekopt 2-2. In de 79ste minuut kwam de genadeklap voor Helios; Ricardo Heerink speelde op rechts zich geheel vrij en zijn inzet werd door de spits van weer Wijhe hard ingekopt 2-3. Twee minuten later was het Podt die een rode kaart kreeg omdat hij de spits, die op doorbreken stond, onderuit trok. Wijhe maakte het bekwaam af en scoorde nog via Ricardo Heerink de 2-4.

Het publiek zag een mooie wedstrijd, een goed spelende  jonge ploeg van Helios. De staf van Wijhe was naderhand zeer opgelucht dat het zo gelopen was. Helios is de komende twee weken vrij,  de selectie gaat de komende week naar het mooie Boedapest.