In het Parkstad Limburg Stadion stuurde Kick Maatman een jong elftal het veld op. Van de elf basisspelers hadden zeven spelers het jaar 2000 of later als geboortejaar en datzelfde gold voor de drie invallers. De jonge rood-gele formatie kreeg in de eerste helft een aantal goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Waar de manschappen van Maatman echter nalieten om het net te vinden, deden de Jong Roda JC spelers dit voor rust wel. Na ruim een half uur voetballen was het Dico Jap Tjong die de 1-0 maakte.

“In de tweede seizoenshelft zullen we geregeld in een jongere samenstelling spelen dan voor de winterstop”, gaf Kick Maatman aan. “Dat maakt het alleen wel moeilijker om tot een goed resultaat te komen. Maar ik vind dat die jongens het vandaag prima gedaan hebben. Voor de rust speelden we vanuit een gesloten defensie en gaven we weinig weg. ‘Teamtactisch’ deden we het goed en bovendien kregen we ook kansen op een doelpunt. We vergaten alleen de trekker over te halen. Als je wilt stunten, dan moet je die kansen afmaken.” 

O19-speler Coen Temminck, die vorige week ook al in actie kwam tegen Jong Heracles Almelo, speelde dinsdagavond de volle negentig minuten voor Jong Go Ahead Eagles tegen Jong Roda JC.(Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft hadden de Limburgers exact zeven minuten nodig om de voorsprong te verdubbelen via Anisse Brrou: 2-0 in de 52e minuut. Een kwartier voor tijd gooide Jap Tjong met zijn tweede treffer van de avond het duel definitief in het slot: 3-0. “De tweede helft hadden we het moeilijker”, zag ook Maatman. “Dat kwam mede doordat we Donny van Iperen en Maarten Pouwels vroegtijdig naar de kant haalden. Dan lever je toch wat in. De krachten binnen ons team vloeiden weg en op zo’n moment zie je dat Jong Roda JC wat meer kwaliteit overhoudt in het veld. Maar veel van onze jonge spelers hebben weer negentig minuten in de benen en dat is alleen maar goed.”