“Gezien onze mogelijkheden hebben we het prima gedaan, want Jong NAC Breda heeft gewoon een goede ploeg”, concludeerde een tevreden Maatman. “De eerste helft speelden we met een keiharde wind in de rug en stichtten we gevaar via indraaiende ballen van Pieter Langedijk en Samuel Wakana. Een van die ballen viel er een beetje tussenin, waardoor Givan Werkhoven de openingstreffer kon scoren.” 

Ook Jong NAC Breda liet zich volgens Maatman echter niet onbetuigd. “Zij voetbalden heel gemakkelijk rond ons zestienmetergebied en kregen voor rust twee grote kansen. Maar in beide gevallen stond onze doelman Lars Jansen paraat.” In de tweede helft profiteerden ook de Bredanaars van de sterke wind in de rug. Via een rake kopbal van Skender Loshi kwamen de Brabanders op gelijke hoogte: 1-1. 

Jong Go Ahead Eagles schakelde een tandje bij, waarna het Samuel Wakana was die Jong Go Ahead Eagles aan de winnende treffer hielp. Na een individuele actie schoot de O19-speler de bal vol overtuiging in de verre hoek: 1-2. “Een prachtige goal”, beaamde Maatman, die ook O19-speler Zakaria Eddahchouri een basisplaats had gegeven en de O19-spelers Olaf Kok en Said Hamulic twintig minuten voor tijd liet invallen. “Het meespelen van jeugdspelers in Jong Go Ahead Eagles is een tendens waar we steeds meer naartoe willen. Wat dat betreft was het duel tegen Jong NAC Breda een uitstekend leermoment voor deze jongens, want het was een wedstrijd tegen een goede tegenstander waar van alles in zat.”