Donderdagavond stond een thuiswedstrijd tegen CCW op het programma. Na het nipte en onnodige verlies tegen Terwolde, kijken of we tegen het sterke CCW potten konden breken.

Dat was gedeeltelijk het geval. Door omstandigheden mochten een 4 tal junioren (Jo17-1) een debuut maken deze avond.

Over het algemeen een gelijk opgaande wedstrijd waarin met name de 1e helft CCW wat sterker bleek. CCW scoorde al heel vroeg in de wedstijd de 0-1. De 2e helft beet UD wat meer van zich af en op basis van werklust en strijd, mede door de inbreng van alle O17 spelers, had UD zelfs “recht” op een doelpunt. Maar ook CCW kreeg kansen.

Patronen zoals we die zagen in de eerste wedstrijden van 2019 waren er nu minder bij UD, mede door de vele wisselingen. Dan is het even wennen met elkaar. Met name 2e helft hard gewerkt, maar CCW ging ervandoor met de overwinning.

Koploper Sportclub Deventer op bezoek.

Het wennen aan elkaar kon zondag worden doorgezet. Door oa blessures (opgelopen donderdagavond) en andere afwezigen mochten nu 5 junioren opdraven, waarvan 2 in de basis. Stan Kuipers en Jari Veldwijk mochten starten en deden dat heel goed!

Eigenlijk was de hele wedstrijd UD de betere ploeg tegen de koploper. Ook vandaag weer een bewijs dat het met de jeugd van UD de goede kant op gaat, talenten zat!

Zuur was het dat Sportclub vlak voor rust toch de 0-1 maakte. Toch zette UD nog een keer aan en werd beloond. Het was junior Jari Veldwijk die de dikverdiende 1-1 maakte, ook nog voor rust.

Direct na rust kreeg Sportclub een kadootje en kwam al snel weer op 1-2. Dit dus tegen de verhouding in.
UD gaf niet op en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. 20 minuten na rust kwam deze. Een mooie aanval over rechts, waar de bal bij Jari Veldwijk kwam. Hij bediende Sean Westplat perfect en de laatste scoorde dan ook, 2-2!

Hierna bleef UD de beter ploeg, kreeg Sportclub ook een paar mogelijkheden evenals UD. Zeker toen de wedstrijd het einde naderde kwam UD steeds dichter bij de winnende treffer. Echter mocht dit niet zo zijn… JO17-1 spelers Jael Lammertink en Sam Geurtsen vielen ook nog in in de 2e helft en deden dat prima!

Een 2-2 gelijkspel is niks mis mee, maar na afloop bekroop bij velen toch het gevoel dat er nog meer in had gezeten, en dat is aan de andere kant ook weer positief!