JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden, met als grootste kracht de vele netwerkbijeenkomsten op het gebied van onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: “Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Zo profiteren zij van elkaars ervaringen, talenten en netwerken. Met ons gratis aanbod van zo’n 3 webinars of workshops per dag, bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Kansen benutten 
Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. “Natuurlijk dacht ik in het begin ook wel even van, gaat dit mij lukken? Mijn eerste webinar was een succes. Ik merkte dat mensen nu nog veel opener waren in het delen van ervaringen. Verder verliep het allemaal prima, ik heb er al veel van geleerd en het staat ook nog eens goed op mijn cv!”, aldus Van der Pol, vrijwilliger voor JobOn in Deventer. 

Zinvolle ontmoetingen 
Op de vraag of JobOn nu volledig online doorgaat als alles straks weer ‘normaal’ is, zegt Vermeer: “Het is een mooi experiment voor ons om te kijken hoe dit werkt, maar natuurlijk zullen we na deze crisis ook weer onze netwerkbijeenkomsten op locatie organiseren. Want al zijn deze digitale ontmoetingen erg zinvol, echt persoonlijk contact tussen werkzoekenden in Deventer blijft meer dan waardevol”. 

Over JobOn 
JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. Om iedereen thuis te blijven inspireren is JobOn sinds de corona-crisis volledig online gegaan met JobOn-Air.