Het team van Eastern Athletics wordt gevormd door geselecteerde spelers uit verschillende honkbal teams uit de regio Oost Nederland van o.a. Tex Town Tigers uit Enschede, Eagles uit Deventer en Robur uit Apeldoorn. Van de Deventer Eagles deden Job Nahuis en Ruben de Rijk mee.  Ze werden de afgelopen drie maanden intensief in Hengelo en Enschede getraind door Tico Nicolaas en Gaston Wesselstijdens de wedstrijden bijgestaan door Rayshel Nicolaas. 

In 2007 behaalden de Eastern Athletics ook al eens het Nederlands kampioenschap met ‘The Littles (10-12 jaar) en werden toen zelfs Europees kampioen. Dit keer zijn het de ‘Intermediates’ (11-13 jaar) die 2-7 juli om het Europees kampioenschap in Praag gaan strijden. De winnaars van het EK verdienen een ticket naar de World Series in Verenigde Staten.

Little League is een programma voor jonge honkballers en softbalsters van 10 tot en met 16 jaar dat de Nederlandse honkbalbond (KNBSB) naast de reguliere competitie organiseert. Deelnemers schrijven zich individueel in en trainen samen met spelers uit de hele regio. Dit jaar deden 44 regionale honk- en softbalteams mee aan het NK.