Het was een debuutseizoen om van te dromen voor de 20-jarige doelman. Op 30 augustus 2020 debuteerde Gorter in de Keuken Kampioen Divisie in Dordrecht met een clean sheet. In totaal zou hij dit seizoen in 37 competitiewedstrijden, 25 keer ‘de nul’ houden. Het leverde hem het all-time record op van meeste clean sheets ooit in een seizoen in het Nederlandse betaalde voetbal. 

Het Gouden Kampioensschild komt in zijn steeds indrukwekkender wordende prijzenkast te staan naast de Tonny van Leeuwen-trofee (Beste Keeper van Nederland), het Bronzen Kampioensschild (Beste Keeper van de tweede periode) en het Zilveren Kampioensschild (tweede plek en promotie met team). 

Naast Jay Gorter dongen ook Kees van Wonderen (Beste Trainer) en Sam Beukema (Beste Speler) mee om de prestigieuze Gouden Kampioensschilden. Zij werden tweede achter respectievelijk Henk de Jong en Robert Mühren, die met SC Cambuur eerste werden van de Keuken Kampioen Divisie. Micky van de Ven, centrale verdediger van FC Volendam, ontving het Gouden Kampioensschild voor Beste Talent van het seizoen.