De uitslagen van de verkiezing ‘Beste Speler’ (deze prijs gaat naar oud-Eagle Thomas Verheydt) en ‘Beste Keeper’ zijn gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de supporters. Jay Gorter is verkozen tot Beste Keeper van de 2e periode. De doelman van Go Ahead Eagles bleef in de verkiezing voor op concurrenten Sonny Stevens (SC Cambuur), Michael Woud (Almere City FC) en Bo Geens (TOP Oss). 

Gorter werd in de 1e periode ook al genomineerd voor de eretitel, maar legde het toen af tegen NAC Breda-doelman Nick Olij. Nu, in de 2e periode, is hij dus wél de winnaar van de prestigieuze prijs en daarom ontvangt hij in de eerstvolgende thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles (tegen MVV Maastricht) het Bronzen Kampioensschild als Beste Keeper van de 2e periode. 

“Ik vind het een heel mooie eer dat ik deze prijs win”, aldus Jay Gorter. “Hoewel het een individuele prijs is, zie ik het ook echt als een teamprestatie. Het feit dat wij de meeste clean sheets en de minste tegendoelpunten van de competitie hebben, is natuurlijk ook absoluut de verdienste van mijn teamgenoten en de staf.” 

De uitverkiezing tot ‘Beste Keeper van de 2e periode’ heeft Gorter mede te danken aan het grote aantal publieksstemmen dat hij ontving. Net als tijdens de verkiezing voor de 1e periode eindigde hij in het publieksklassement bovenaan. “Ik ben de supporters daar oprecht zeer dankbaar voor. Hun betrokkenheid is zonder twijfel een van de redenen waarom ik onlangs mijn contract verlengde. Ik kan serieus niet wachten tot ik voor het eerst voor een volle Adelaarshorst mag spelen.”