Stoepranden 

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken. Het populaire balspel, ook wel kaaibanden of randje tik genoemd, wordt vaak buiten op straat gespeeld door jong én oud, waardoor het onderling contact en gezelligheid in de buurt wordt gestimuleerd. Precies waar Jantje Beton voor staat: Stop Nooit Met Spelen! 

Meer bewegen 

Met het NK Stoepranden geeft Jantje Beton kinderen in heel Nederland, via lokale organisaties, een buitenspeelprikkel. Zo zorgen we ervoor dat meer kinderen (meer) buitenspelen, wat past bij een gezonde leefstijl. Ook Univé, de hoofdsponsor van deze editie, vindt sporten, spelen en bewegen belangrijk. Fons Roosenboom, sponsormanager Univé: “Om gezond te blijven, je goed te voelen en mensen te leren kennen is bewegen belangrijk voor ons allemaal. Het draagt bij aan een gezond en plezierig leven. Voor jong en oud, met of zonder beperking. Univé wil als Supporter van Sport bewegen en sporten voor iedereen toegankelijk maken. Het NK Stoepranden sluit goed aan bij deze waarden.” Stoepranden is een laagdrempelig spel dat door iedereen gespeeld kan worden. Het enige wat je nodig hebt is één bal, één medespeler en twee stoepranden. 

Van voorrondes tot finale 

De voorrondes van het NK Stoepranden zijn in april gestart en tot september werd er door 15.000 kinderen in 108 deelnemende plaatsen volop gespeeld en gestreden. De finalisten van de lokale voorrondes nemen het op zondag 19 september tegen elkaar op tijdens de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. 

Wil je zelf een potje stoepranden? Kijk dan voor meer informatie en de spelregels op www.jantjebeton.nl/nkstoepranden