Van Dop is blij dat het voetbalseizoen gaat beginnen. “We zijn aan het voorbereiden op dit moment om iedereen weer wedstrijdfit te krijgen. We weten nu wanneer we weer beginnen dus de trainer kan daar nu ook naartoe werken.” De oefenwedstrijden worden weer gespeeld in het begin van augustus verwacht van Dop.

Supporters in het stadion 

Van Dop noemt het toelaten van supporters in het stadion een uitdaging. “Wij als clubs hebben vanochtend de KNVB gevraagd om met een format te komen hoe wij daarmee moeten omgaan. Dit zodat we niet in een situatie komen dat de ene club iets doet wat de andere club kan tegenwerken. Dus dat moeten we even afwachten hoe dat precies gaat gebeuren.”

In de Adelaarshorst kunnen met afstand in totaal 2200 man op de tribunes zitten. Hoelang het duurt voordat de supporters allemaal weer het stadion in mogen weet van Dop ook niet. “Dat is afwachten, een paar weken geleden leek het er op dat het nog heel lang ging duren voordat we weer met publiek mogen spelen.” Bij een eventuele lokale corona uitbraak kunnen clubs verhuizen naar een ander stadion. “Go Ahead Eagles staat open om andere clubs toe te laten in ons stadion als dat allemaal goed te regelen valt,” laat van Dop weten.

Bij de club uit Deventer wordt er geen onderscheidt gemaakt in welke supporters er in het stadion zitten. “Of dat nou seizoenskaarthouders of business mensen zijn maakt niet uit. Iedereen is gelijk,” aldus van Dop. Ook aan de supporters die niet bij de wedstrijd kunnen zijn wordt gedacht. “We zijn als clubs met FOX Sports aan het regelen dat alle wedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie live worden uitgezonden. De speelrondes zullen in de eerste periode van het seizoen ook over meer dagen verspreidt worden, zodat dit gerealiseerd kan worden.”

Juichen

Ook liet de regering weten dat er niet gejuigd mag worden. “Ook hier zijn we nog naar aan het kijken. Misschien moeten we dan mondkapjes gaan dragen, maar eerst gaan we kijken of die regel doorgaat”. Van Dop vervolgt: “Wij gaan hier niet op controleren mocht het moeten. Dat is de verantwoordelijkheid van de mensen zelf.”

Ondank alles heeft van Dop toch heel veel zin in het nieuwe seizoen. “Ik denk dat iedereen er naar uitkijkt. Ik voel ook dat wij met elkaar en de KNVB elke dag vooruitgang boeken. Dit maakt het makkelijker om weer snel naar het normale te gaan,” sluit van Dop af.