Politicus en schrijver Gert-Jan Segers is de hoofdspreker op 19 decemberHij neemt BNNVARA programmamaker en dichter Tim Hofman mee als duo-sprekerJan Terlouw is aanwezig als eregast.  

Het wordt een theaterbeleving met nieuwe ingrediënten als live illustraties van Anne Stalinksi, tekenaar van het kinderboekenweekgeschenk 2020Er wordt meegepraat door een aantal ToekomstMakers, er is een nieuwe presentator en na afloop van de Lezing kan het publiek vanuit huis vragen stellen aan Hofman, Segers en Terlouw tijdens het live nagesprek. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door MINKA met haar Nederlandstalige elektropop.  

De Lezing is te volgen vanuit je favoriete luie stoelBij aankoop van je kaart ontvang je een link naar een website en een wachtwoord. Je hebt alleen een computer met internet nodig. Traditiegetrouw worden de lezingen van de sprekers gebundeld in een boekje dat wordt uitgebracht door uitgeverij De Kring. Het is vooraf online te reserveren of na de Lezing te koop bij de betere boekhandel voor slechts € 8,99. 

De Deventer Jan Terlouw Lezing vindt plaats op 19 december om 20:00 uur. Kaarten bestellen kan via www.deventerschouwburg.nl en deze kosten €12,50. Voor meer informatie kunt u terecht op www.deventerjanterlouwlezing.nl