De oud-speler van onder meer AZ, Liverpool en PSV was één van de 24 deelnemers aan de opleiding. De groep bestond onder andere uit oud-profs als Dirk Kuyt, Patrick Pothuizen en Cedric van der Gun.

Met de licentie UEFA A is het toegestaan als trainer-coach werkzaam te zijn in het gehele amateurvoetbal of de beloften competitie betaald voetbal en/of als assistent-trainer in het betaalde voetbal

Kromkamp is verder er enthousiast over de opleiding. “Ik heb heel erg veel geleerd van de cursusleiders Maarten Stekelenburg, Gert Aandewiel en Peter van Dort”. Ook leerde Kromkamp veel van de medecursisten. “Er werd niet met het vingertje gewezen van zo en zo moet het. We gingen juist met elkaar in gesprek over voetbal. Natuurlijk heb je een bepaalde manier hoe je over voetbal nadenkt, maar in ieder gesprek leer je weer bij. En dat is ook nodig om vernieuwend te blijven.”

Afgelopen week kreeg de coach zijn diploma uit de handen van Maarten Stekelenburg. Kromkamp is erg blij met zijn diploma: “Ik ben hiermee gestart omdat ik me verder wilde ontwikkelen als trainer en dat is gelukt. De opleiding UEFA A kun je overal volgen, maar de Nederlandse opleiding staat wel bekend als een van de beste opleidingen ter wereld. Ik ben er best trots op dat ik hier mijn diploma heb gehaald.”

Wat Kromkamp in de toekomst gaat doen weet hij eigenlijk nog niet. “Als ik iets van mijn vader heb geleerd dan is het om niet te veel te plannen. Het loopt toch altijd anders dan je gedacht had.”Kromkamp vervolgt: “Maar deze opleiding heeft me niet afgeschrikt om verder te kijken. Integendeel. Het heeft me juist de ogen geopend dat ik me nog graag verder ontwikkelen wil.” Kromkamp sluit af: “En waar dat eindigt? Geen idee. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Als je maar hard blijft werken en er plezier in hebt. Dat is het belangrijkste.”