Jacob Mulenga voelt zich een gezegend man. Gezegend met zijn Nederlandse vrouw, zijn zoontje van negentien maanden en een tweede kind dat op komst is. Dankbaar is de Zambiaan ook voor het feit dat hij op 36-jarige leeftijd terugkeert in het Nederlandse profvoetbal, na eerder van 2009 tot 2014 voor FC Utrecht te hebben gespeeld. 

Wat Mulenga aantrok aan Go Ahead Eagles, zijn de cultuur, tradities en ambities van de club. “Mouwen opstropen en hard werken. Je hoeft niet altijd de beste te zijn, maar wel altijd het beste uit jezelf halen en alles geven voor de club, de supporters en het team. Toen ik meer te weten kwam over Go Ahead Eagles en zijn supporters, wist ik gelijk dat ik op de juiste plek was beland. Ik zie potentie in de club en in dit team. Daar wil ik graag deel van uitmaken en helpen om alle culturen en karakters te implementeren op het veld”. 

Technisch manager Paul Bosvelt ziet Mulenga als een welkome versterking voor de eerste selectie van Go Ahead Eagles. “Jacob heeft in de periode dat hij mee heeft getraind een goede indruk op ons gemaakt. Hij voegt met zijn ervaring en specifieke kwaliteiten iets toe aan onze selectie.” Nu alle contracten zijn getekend, begint het rondkrijgen van het papierwerk vanuit de Chinese voetbalbond, met als doel Jacob Mulenga speelgerechtigd te krijgen. Go Ahead Eagles verwacht dat hier de internationaal gestelde norm van zeven dagen overheen zal gaan.