Vol goede moed begonnen we begin april met het opzetten van Drtv Sport. Dit leverde enthousiaste reacties op binnen de sportverenigingen. Zij kregen een unieke kans om zich hierin aan te sluiten en mee te liften op de successen. Clubs stuurde in grote getallen hun wedstrijdverslagen en sportnieuws op naar onze redactie. Vaak in zeer goed Nederlands, soms ook wat minder. Wij beide hebben avonden lang gespendeerd aan het redigeren van teksten. Van vrije tijd was soms geen sprake op onze zondagen.

Toch hebben wij veel voor die tijd terug gekregen. Het begon voor ons allen met de IJsselloop midden april. Urenlang slenteren door de binnenstad van Deventer om onze interviews en beelden te halen die wij later uitzonden op Deventer RTV. Wij hielden onze eigen marathon in de hitte. Het voldane gevoel achteraf gaf ons een extra motivatie om dit door te zetten.

Zo zonden wij niet veel later de nacompetitiewedstrijd van IJsselstreek live uit op Facebook. Met het uitzenden van deze wedstrijd hebben wij de landelijke media gehaald. Die wedstrijd is door 30.000 mensen op Facebook bekeken. Een succes dat wij niet zagen aankomen. Het heeft zelfs die week erna tot een spoedvergadering geleidt bij de omroep.

Niet veel later waren wij bij de hockeyfinale van DHV meiden B1  in Amstelveen om daar verslag te doen van die historische gebeurtenis. De Meiden B1 zijn onlangs genomineerd voor sportploeg van Deventer!

Niets was te gek voor ons afgelopen zomer. Zo kregen wij een unieke inkijk in het WK atletiek door Eefje Boons. Dagelijks stuurde zij haar dagboek naar ons op met daarin een mooie blik in het leven van een topsporter op het WK. Ook zij is genomineerd voor de sportverkiezing. Samen met Carlijn Achtereekte en mede-Daventriaan Emma Oosterwegel strijdt Boons om de titel van Sportvrouw van Deventer!

Al jarenlang een vaste prik bij Deventer RTV is natuurlijk Sport Live. Iedere vrijdagavond, zondagmiddag en enkele maandagen kon u met onze verslaggevers ter plekke meegenieten van de spanning bij een wedstrijd van Go Ahead Eagles. Canada, Bali, USA; onze luisteraars zijn overal. Hartelijk dank daarvoor!

In de lente begonnen wij ook met de rood-gele column. Vier bekende Deventenaren die week in week uit hun licht laten schijnen op Kowet. Iedere week is het weer een hoogtepunt om de column te lezen. Dat doen jullie ook in grote getale. Dat geeft ons weer de motivatie om door te gaan met dit fantastische platform.

Heel soms ontvangen we kritiek, adviezen waar we mee verder kunnen, dank daar voor. Meestal ontvangen we kritiek als we fouten hebben gemaakt. In onze haast, onervarenheid of meestal onnodige haast, foutjes toestaan in artikelen. Dat is een punt waar wij aan moeten werken, in moeten verbeteren. Het heeft ook te maken met werkdruk, veel info in korte tijd moeten verwerken terwijl we ook nog een full-time baan hebben en een eigen huis…

Voor ons was dit een meer dan geslaagd jaar. Maar om dit in 2019 voort te kunnen zetten, moeten wij toch een beroep op jullie doen. Wij zijn dringend opzoek naar versterkingen in ons redactieteam. Al is het voor een paar uurtjes in de week. Alle hulp is mooi meegenomen. Klik hier voor meer informatie!

Het enige wat ons rest is om onze fantastische collega’s, stagiaires en onze hondstrouwe achterban te danken voor hun support en hulp!

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019!

Tot dan!

Erik van Luttikhuizen & Milan Keskin