M. zou twee hennepkwekerijen hebben gerund. In zijn woning aan de Brinkgreverweg zou hij een ‘wiethok’ hebben met zeshonderd planten en in een schuur aan de Rijksstraatweg in Voorst zou hij een kwekerij met bijna 3400 planten hebben gerund, zo meldt RTV Oost. 

De politie kwam de Deventenaar op het spoor na een tip over een kwekerij in zijn huis. In de woning werden ook vier vuurwapens en achthonderd patronen gevonden. 

Huurcontract 

De plantage in zijn woning bekent hij, maar van de schuur in Voorst weet hij naar eigen zeggen niets. De handtekening onder een huurcontract van de schuur is volgens de verdachte nagemaakt. Uit onderzoek naar de handtekening blijkt ook dat het daar op lijkt. In de schuur zou hij eerder een handeltje hebben gehad met t-shirts. 

Wapens 

In de woning van de man werden ook vier wapens gevonden, waaronder een uzi. De wapens zijn volgens M. allemaal onklaar gemaakt. De geweren zouden zijn gevonden met een magneetvissen, een hobby die hij deelt met zijn zoon, en uit zijn tijd bij de marechaussee.

De politie zou de wapens overigens al eerder in het bezig hebben gehad. Vanwege ‘gedoe met zijn ex’ zou hij de tas met oude wapens naar de politie hebben gebracht. Maar even later kreeg hij de tas weer terug.

Geldproblemen 

Het was niet de eerste keer dat er in de woning van M. een hennepplantage werd aangetroffen. De reclassering acht het risico dan ook groot dat hij in herhaling valt zodra hij weer vrij is. M. zou de plantages zijn begonnen omdat hij financiële problemen heeft. 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.