Samantha Ten Voorde – Eigenaresse ‘Hairdesign by sem’

Sinds deze week zijn kappers weer open. Hoe reageren kappers hierop? En hoe gaan hun de 1,5 meter in acht houden? Aan de lijn hadden wij eigenaresse ‘Hairdesign by sem’ Samantha ten Voorde die ons hier alles over vertelde. Het interview is hier te beluisteren.

 

 

Wendy Bil – Coördinator ICM Basis

Het Project Lichtpost is een project dat op 15 mei werd onthuld. Voor dit project schreven kinderen een boodschap voor de zorgmedewerkers van het ziekenhuis om ze een hart onder de riem te steken. Wat dit project precies inhoudt vertelt Coördinator IMC Basis Wendy Bil in het interview hieronder.

 

 

Peter Bos – Deventer Ontwerper

Tijdens deze corona tijden worden mensen creatief. Zo ook Deventer ontwerper Peter Bos. Hij kwam met het ‘room with a view’ project. Wat dat precies is en hoe hij het dit idee kwam legt hij uit in onze uitzending. In het fragment hieronder is het interview terug te luisteren.

 

 

Ron König – Burgemeester

Tijdens de eerste corona uitzending hadden we burgemeester Ron König aan de telefoon. We zijn nu zeven weken later en benieuwd wat er nu allemaal gebeurd is. Burgemeester Ron König praat ons hierover bij. Het gesprek is terug te luisteren in het fragment hieronder.

 

 

Hagen Oligmuller – Beweegcoach

Elke week is beweegcoach Hagen Oligmuller in de uitzending. Ook vandaag was hij weer in onze uitzending met een aantal stoelgymnastiek oefeningen. Luister hier naar de oefeningen van beweegcoach Hagen Oligmuller.

 

 

   

 

Rob van den Hove – Directeur bestuurder MIMIK

Het plan was dat in juni Mimik gedeeltelijk open zou gaan. In September/Oktober zou dan de grote opening zijn. Maar hoe ver zijn ze met MIMIK? Aan de lijn hadden we Directeur bestuurder Rob van den Hove die ons hierover gaat bijpraten. Het interview is hier terug te luisteren.

 

 

Maarten van Veen – De Stradstroubadour

De Stadstroubadour deed in samenwerking met Kunstcircuit sociaal domein een brede oproep om mee te schrijven aan een ‘Hart onder de riem lied’ voor en door Deventenaren in coronatijden. Bij een nummer hoort ook een videoclip. Daarom roept Kunstcircuit Deventer alle Deventenaren op om mee te doen aan de videoclip. Meer hierover is te horen in het fragment hieronder.

 

 

Saar Hoogendijk – Predikant Protestantse Gemeente Deventer

Elke week hebben we in onze corona uitzending een dominee of diaken die een column voordraagt. Deze week is dat Predikant Protestantse gemeente Deventer Saar Hoogendijk. Luister hieronder naar de column ‘Corona Krullen’.

 

 

Rik Witteveen – Fysiotherapeut

Vanaf maandag mochten contactberoepen weer open. Fysiotherapeuten hebben al iets eerder groen licht gekregen maar kregen het deze week toch erg druk. Ook zij moeten zich aan de 1,5 meter houden. Hoe doen zij dat? Fysiotherapeut Rik Witteveen vertelt ons hier alles over.