Na een kort welkomstwoord door organisatrice Anneke Willems begint het festival met een korte lezing van Claudia Hopman en haar reis en persoonlijke ontmoetingen met 36 vrouwen in 6 verschillende landen. En over de hieruit voortgekomen organisatie Global Woman Leadership. De lezing wordt afgerond met een korte film over Global Woman Leadership. 

Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers alle spots bezoeken en deelnemen aan diverse korte workshops in de Magistraatskapel, er zijn coachingsgesprekken, massages en volop andere mogelijkheden om elkaar te inspireren en met elkaar in gesprek te komen.  

De spots variëren van het Etty Hillesum Centrum tot een Turkse Foodkar, en van tal van kunstenaressen en musiciennes tot onderneemsters op het gebied van gezondheid, vitaliteit en coaching. Verder is er een modeshow van Vrouwen voor Elkaar en wordt het programma ondersteund met verschillende muziek- en dansoptredens.  

Organisatrice Anneke Willems heeft vooral als doel gesteld om de vele vrouwen uit Deventer van allerlei nationaliteiten bij elkaar te brengen. “Er zijn enorm veel organisaties, onderneemsters en initiatieven die vaak in hun eigen cirkel blijven. Op 8 maart breng ik dat zoveel mogelijk bij elkaar. Samen verbinding zoeken, kijken naar welke plek je als vrouw in de samenleving inneemt, daar gaat het vooral om.” 

De entree van het festival is gratis om de drempel zo laag mogelijk te houden. De vrouwen van de spots presenteren zich op de Facebookpagina van het evenement, zodat aanstaande bezoekers vast inspiratie kunnen opdoen: www.facebook.com/internationalevrouwenfestivaldeventer.  

Meer informatie over het festival is ook te vinden op www.internationalevrouwenfestivaldeventer.nl