De oude Bouwbasic-locatie in Voorstad-Oost is het 1e deel van het Karwei-kwadrant dat een nieuwe toekomst krijgt. Dit kwadrant bestaat verder uit Zandhuis & Zwart en de oude Karwei-locatie. Bij de ontwikkelingen blijft de carrévorm van de panden behouden. 

Historie 

Er komen 6 woningen aan de Veenweg en 8 woningen aan de Weseperstraat. Het zijn eengezinswoningen in het middeldure en dure huursegment. Wethouder Wonen Rob de Geest juicht de nieuwbouw toe: “Het is mooi dat we weer woningen toevoegen, want de vraag naar nieuwe huizen blijft hoog. Met hun strakke ontwerp zijn de nieuwe woningen een mooie aanvulling op de bestaande wijk. En door hun stoere, industriële karakter houden we de historie van deze plek in ere.” 

Voorstad-Oost 

De wijk Voorstad-Oost onderging in de afgelopen jaren een behoorlijke transformatie. Op de oude T&D-locatie maakten fabrieksgebouwen enkele jaren geleden plaats voor nieuwe woningen en speelvoorzieningen. De herontwikkeling van het Karwei-kwadrant is een belangrijke vervolgstap in de herontwikkeling van de wijk. 

Het college heeft een nota van uitgangspunten vastgesteld voor de herontwikkeling van de Bouwbasic-locatie. Deze dient als basis voor de verdere uitwerking in het bestemmingsplan. De daadwerkelijke bouw start naar verwachting eind 2021.