Burgemeester Heidema heeft de ambtsketen omgehangen bij Ribbers. Daarna heeft Martijn van Hese van Partij voor Cultuur een toespraak gehouden. Na afloop van de inauguratie bezocht Ribbers het Cryptesessie- concert.

Karlijn Ribbers (38) is geen onbekende in het Deventer nachtleven. Ze woont sinds de eeuwwisseling in Deventer en is ook sinds die tijd te vinden in het Deventer nachtleven. Eerst in de Saam en Elegast en al snel als vrijwilliger, concert- en dansavondbezoeker bij Het Burgerweeshuis, Bierencafé De Heks, De Hip, Piknik, Davo en vele andere kroegen, feestjes en festivals. Karlijn werkt als producent bij Productiehuis De Nieuwe Oost pop in Deventer en is daarnaast als freelancer werkzaam voor festivals zoals De Zwarte Cross, Oerol, Krang en poppodium Hedon Zwolle en Metropool Hengelo. Daarnaast is zij uitvindster van het ZZPakket, het kerstpakket voor ondernemers en was zij bestuurslid van Sloeproeivereniging Daventre Portu. De eerste periode van haar nachtburgemeesterschap zal vooral staan in het teken van het ophalen van informatie en het aantrekken van het netwerk. “Wat mij betreft wordt insteek positief. De schouders eronder en samenwerken,” aldus Ribbers.   

Op www.facebook.com/deventernachtburgemeester houdt zij de Deventer bevolking op de hoogte van haar reilen en zeilen en kan men suggesties/tips aandragen.