Mieke Sprenkelder

De laatste 2 punten

“In je Avior, Avior! In je Avior! Lalalalalaaah…”, klinkt het van de tribune in Sporthal Schalkhaar. Dat is een leuke naam voor de column, denk ik meteen. De tribune bij Avior heren 1 is goed gevuld. Als ik naar de stand op ranglijst kijk is daar niet alle reden toe. Ze staan verloren onderaan.

“Maar wij hebben onwijs veel sets met twee punten verschil verloren.” zegt een van de jongens als ik vraag hoe het komt dat ze zo dramatisch laag op de ranglijst staan. Inderdaad ze hebben de eerste helft 16 sets op twee punten verloren. Als ze die hadden gemaakt, zouden ze nu een goede middenmoter kunnen zijn. Aan “als” heb je niks, het gaat er natuurlijk om dat je die twee punten ook maakt op het moment dat het moet.

De trommels worden aangezwengeld en de jongens maken zich klaar voor de wedstrijd tegen de koploper Protos uit Groningen. Op papier al een gespeelde zaak maar de ze willen graag voor een verrassing zorgen, heb ik uit betrouwbare bron gehoord.

Het is handig dat je goed kunt volleyballen maar zoals de meeste spelletjes is de mentale weerbaarheid vele male belangrijker dan het volleyballen ansicht. Een punt maken op het juiste moment is iets wat je moeilijk kan trainen. Het heeft met allerlei andere factoren te maken. Vaak gaat het ook in je hoofd zitten als je eenmaal steeds die twee punten niet weet te maken. Om dat te doorbreken, heb je nu eenmaal een positieve ervaring nodig. Daar kun je dan weer vertrouwen uitputten en op voortborduren.

Ook in deze wedstrijd zijn de eerste twee sets bijna een afspiegeling van de geschiedde afgelopen 16 sets. Net niet. Grote waardering voor het harde werk en enthousiasme, jongens. Het publiek vindt het zeker niet saai. Het lijken soms wel Zuid Amerikaanse taferelen aangezien er zo passievol gespeeld wordt. Protos heeft zich zeker een tijdje achter de oren moeten krabben, maar stelde op het juiste moment weer orde op zaken door de laatste punten te pakken.

Jongens, de juiste sfeer is er, de goede energie ook. Stop dit vooral in de bal en hak die twee laatste punten er nu toch eens in. Ik wil graag in het vervolg over “de mannen” van Avior schrijven. Succes!

Avior H1- Protos H1 0-4 (22-25, 20-25, 13-25, 17-25)

Wie is Mieke Sprenkelder?

Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.