Platte wagen…

“Ze hebben 4-0 verloren! Wie? Rebelle? Echt? Gejuich gaat op in de slee. Meteen wordt het in de app gegooid naar de anderen on the road. De dames waren na een 3-1 overwinnen op VVH toch teleurgesteld dat ze de laatste set niet hadden gepakt. Door dit fantastische nieuws heeft dames 2 alles weer volledig in eigen hand.

Zet de platte wagen maar vast klaar! Wordt er in de app gegrapt. De trainer denkt daar anders over. Volgens hem is het zaak “rustig” te blijven. Ik zelf heb altijd geleerd om een duidelijk, haalbaar doel voor ogen te hebben. Visualiseren is daarbij erg belangrijk. Ik zie aan “de platte wagen” echter het probleem niet. Want letterlijk “zie” ik dames 2 wel op de platte wagen zitten aan het einde van het seizoen. Bij deze vast een oproep: Wie heeft er een?”

Dit is een fragment van een stuk over dames 2 wat ik typte op 7 november. Helaas is het niet geplaatst, aangezien menig mens (lees trainer en speelsters) het wat te voorbarig vonden. Nu ze wat verder in het seizoen zijn, is het tijd om de waarheid toch echt onder ogen te zien. Niet meer strijdend om de koppositie tegen Rebelle maar EVV uit Elburg heeft de top overgenomen.

Al heel lang werd er uitgekeken naar DE wedstrijd van het seizoen. EVV uit. Een week voor tijd kwam de 4-0 winst op Dynamo uit Apeldoorn als een goed getimed cadeau waardoor Avior naast EVV op de ranglijst kwam te staan. De verwachtingen waren hoog. De helft van het publiek was vanuit Deventer mee gereisd. De toeters en bellen van EVV waren luid te horen.

Het leek alsof ze de dozen nog om de schoenen heen hadden want de eerste set was ronduit slecht. In de daaropvolgende set begon de schwung er meer in te komen. Nadat Eline van der Werff een onmogelijke bal alsnog met één arm naar de overkant wist te zwengelen, wat meteen een punt veroorzaakte, betekende dat een definitieve kanteling in de wedstrijd.

De toeters van EVV werden alsmaar stiller en stiller…. en de dames van Avior begonnen vervolgens al stilletjes te zingen: Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!

Ik wil verder niet te voorbarig zijn, ze blijven natuurlijk nog zo rustig mogelijk en ze moeten nog 7 wedstrijden, maar toch bij deze nog eenmaal: Wie heeft er ECHT een platte wagen te leen?

EVV D1 – Avior D2 1-3 (25-19, 20-25, 18-25, 15-25)

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Mieke is momenteel onderdeel van dames 2 bij Avior. Enkel kampt ze al langere tijd met een blessure dus is vooral als supporter aanwezig!