Verbroedering!

‘Vrijdag 17.41 uur @dames 2. He meiden!! Morgen speelt EVV om 15.30 uur hun wedstrijd. De uitslag is dus voor onze wedstrijd al bekend. In overleg met Roel is besloten dat deze niet bekend wordt. Zo kunnen we gewoon net als anders relaxed de wedstrijd in. Het verzoek aan jullie is dan ook om niet de uitslag via je telefoon te gaan bekijken. Tot morgen allemaal!’

De perikelen van de laatste competitiedag is in elk team te voelen. Niet alleen de spanning van de laatste wedstrijden. Al weken is menig Avior lid ook bezig met de juiste outfit, waar gaat tussendoor gegeten worden en wie wil er wel rijden naar de uitwedstrijd. Er moeten zelfs nog wedstrijden verplaatst worden naar de Kroon zodat de opbouw van het feest en de huldiging niet veel te laat worden gestart. Dank daarvoor meewerkende teams!

Zaterdag 14.45 uur @heren 1. Terwijl ik sta te wachten op een teamgenootje komen Rick en Erik van heren 1 samen op de tandem langs fietsen. Why? Gewoon omdat het de laatste dag is en het kan. Heren 1 heeft dan deze competitie afgesloten in stijl met een 3-1 verlies tegen Orion Heren 2. Zo te lezen (later) op hun facebook heeft Orion ons feestje ook erg geslaagd gevonden. Hopelijk zijn er voor Avior heren 1 volgend jaar weer meer eigen feestjes te vieren. ?

15.30 uur @heren2. De kampioenswedstrijd voor heren 2 kon niet beter gepland zijn dan op de laatste dag in eigen huis. Toch was er nog wel een beetje druk. Er MOEST 3-1 gewonnen worden voor het zover was. Dynamo uit Apeldoorn was de klos. Op een straffe manier weten de mannen zonder problemen de eerste 3 sets binnen te slepen. De vierde set staat vervolgens dan ook meer in het teken van “water” drinken aan de kant. Ik heb ze nog niet vaker zo dorstig gezien na een bal te hebben ingeslagen. Bijzonder. Maar vooral bijzonder goed. Gefeliciteerd mannen!

17.43 @dames 1. Marlien: 4-0!!!! Feestjuuh. Krijg ik op de app binnen. Dat betekent dat dames 1 heel verrassend promotiewedstrijden gaan spelen in Wehl aanstaande zaterdag. In het begin van het seizoen had niemand dat voorstelt, dus ze hebben een heel degelijke en goede tweede helft gedraaid. Het zou wat zijn als zij ook zij weten te promoveren. Veel succes!

18.45 uur @dames 2. Ze zitten gedwee in de kleedkamer. Eerste worden kan niet meer. De concurrent had zich kampioen gemaakt door met 4-0 te winnen. Ondertussen zijn ze nog steeds niet begonnen aan hun laatste wedstrijd in Vaasen. De huldiging van de kampioenen op het thuisfront gaat wel feestelijk van start.

Zaterdag 22.00 uur @Schalkhaar sporthal. Als ik het feest betreed in mijn foute netpanty, is het feest in volle gang. De meesten van Heren 2 herkennen me niet of probeer ik zoveel mogelijk te ontwijken want andersom lukt dat zeker niet. Heren 1 viert het vrolijk mee en ook Dames 1 zie ik bij de mannen uit Doetinchem staan. Ik houd daarvan zo’n avond van verbroedering en elke keer denk ik weer: Dat moeten we toch vaker doen ?

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.