In je Avior

Mieke Sprenkelder zal wekelijks een column schrijven over het wel en wee binnen Avior. Deze keer zal de aandacht naar Heren van Avior gaan.

Roze

Ik weet eigenlijk niet waarom het roze is, maar het is vooral roze wat ik zie. Roze ballonnen, roze slingers, roze loper, roze volleybalbroekjes en ja… zelfs roze alcoholische drankjes.

Het einde van het seizoen nadert. Voor sommige teams is het al bekend wat de eindstand gaat worden. Er zijn al teams kampioen geworden. Ook afgelopen zaterdag zie ik een team buikschuivend het kampioenschap vieren. Sommigen weten al dat ze degraderen en weer anderen handhaven zich in dezelfde klasse. Maar voor een aantal Avior teams is het afwachten. Maar liefst voor 9 van de 19 teams binnen de senioren is het nog spannend tot het bittere eind.

Zo ook bij dames 1. Het kan alle kanten nog op. Hetzij of tweede en dan speel je PD (promotie-degradatiewedstrijden), hetzij derde (waar ze nu staan) en dan heb je net niks. De dames spelen tegen Set-up 69 uit Scherpenzeel waar de zwarte lange kousen helemaal hot zijn. Het staat tweede op de ranglijst en spelen nu al hun laatste wedstrijd omdat zij al één voorlopen. Er hangt dus wat vanaf. Gaan ze door voor de race om tweede te worden of niet? En kan de nummer 4 WaHo ook nog tweede worden? Vlak dit badjassen team ook niet uit.

Volgens Malou waren ze totaal verrast dat ze nog mee zouden doen om de tweede plek. Na hun nederlaag van vorige week bij Voorwaarts waren ze tot de conclusie gekomen dat het derde plek ging worden. Het blijkt dat de teams in de derde divisie aan elkaar gewaagd zijn, want de directe concurrenten lieten ook punten liggen, waardoor ze nu dit uitzicht hebben.

Om de wedstrijd even kort samen te vatten: ze zij gegroeid. Ze kunnen steeds beter met de druk omgaan. Dit was me al eerder op gevallen, maar in deze wedstrijd nog duidelijker zichtbaar. Eigenlijk gaan de teams elke keer goed tegen elkaar op, maar aan het einde van de set weten de dames aan het lange eind te trekken. Is het niet door een mooie aanval van Nicole die in deze wedstrijd op de diagonaal opereert, dan is het wel door een perfect uitgevoerde service van Nanda of een verwoestende midden-aanval van Malou. Het mooiste punt kwam toch wel van Brit deze keer. Zij wist op een stand van 23-23 en na een super lange rally, een tweede bal in het midden weg te leggen. Zuur dat het laatste punt niet werd gepakt zodat Set Up toch een puntje mee naar Scherpenzeel namen.

Avior D1 – Set up 69 D1 3-1 (25-20, 26-24, 26-24,21-25)

Waarom dat roze toch? De Yapi Yapo’s (Avior heren 6), het meest herkenbare team van de regio zoals ze zelf zeggen, is 10 jaar geworden. Ze vonden het reden voor een feestje waarbij ook tegenstander Bovo was uitgenodigd. Zij namen de kledingvoorschriften (roze of badjas) dan ook zeer serieus en droegen badjassen in overvloed. De waardering was wederzijds en de derde helft had nog nooit voor zoveel verbroedering gezorgd.

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.