Oscar

Heren 1

Ja, het is officieel. De heren zijn gedegradeerd. Het staat met een oranje balkje onder hun naam. Toch heb ik elke keer met bewondering gekeken hoe enthousiast en passievol dit team elke wedstrijd weer in ging. Als er een Oscar was voor “met opgeheven hoofd ten onder gaan” uitgereikt aan de ondersten in de competitie was heren 1 niet alleen genomineerd geweest, maar had deze met twee vingers in de neus gewonnen. Volgens Ruud Maneschijn is dat ook het sterkste punt van het team. Hierdoor blijven de onderlinge verhoudingen prima.

 

Justin Sombroek is een fijne, relaxte positieve trainer die daar ook goed bij past. Het is een zeer betrokken en geliefd team binnen de vereniging, waardoor het publiek trouw in grote getallen blijft komen naar de wedstrijden. Wat nou de precieze reden is waarom ze 22 sets op 2 punten hebben verloren dit seizoen is niet geheel helder. Het voelt alsof op een bepaald punt het dan door je vingers glipt en denkt, jahoor daar gaan we weer, aldus Ruud. Ook afgelopen wedstrijd hebben de heren toch weer een setje meegepikt en was het ook zomaar weer kans op meer. Ik verheug me wel op de wedstrijden die volgend jaar komen. Waarin hun onvermoeide inzet wordt beloond in positieve resultaten. Waarin ze werkelijk gaan strijden om een Oscar aan de goede kant van het rijtje. Denken jullie wel aan een paar extra banken voor het publiek? ?

 

Heren 2

Over heren 2 heb ik nog niet eerder geschreven maar het team is zeker de aandacht waard. Dit team staat binnen de vereniging meer bekend als de ultra’s (en in dit geval vergelijkbaar met de b-side van Go Ahead: trouw, luidruchtig en de derde helft is minstens zo belangrijk) In het begin van het seizoen hadden zij geen doelstelling voor zichzelf gesteld maar “de lol” was vooral belangrijk. Onverwachts deden ze behoorlijk goed mee met de top in de promotieklasse. Dus halverwege het seizoen hebben ze met de koppen bij elkaar gezeten en het serieus op gepakt. Aanwezigheid op de training vergroten en geen sociaal wisselbeleid meer. Dat resulteert nu in het feit dat ze nu op dit moment gedeeltelijk op de eerste plek staan samen met Ormi Heren 1. De verwachtingen zijn nu wel hoog want volgens Ernst Jansen die zo aardig was om me te woord te staan, zit het kampioenschap er zeker wel in als iedereen fit is, naar de training komt, geen rare dingen gaan doen en ze er vol voor gaan. Voor hen is dan ook aanstaande zaterdag de “match” van het seizoen want dan spelen ze uit in een rechtstreeks duel tegen Ormi. Aangezien het voor de meesten een “vrije” zaterdag is, zou heren 2 wel graag voor één keer net zoveel publiek als heren 1 willen. Het is erop of eronder! (Letterlijk)

 

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.