Fuchsia badjas

WaHo? Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar volgens de informatiebronnen op de tribune en na een googlecheck blijkt het inderdaad uit Wageningen te komen. Ik zie dat Malou Harmsen ook weer meedoet na enige tijd uit de roulatie te zijn geweest en Nicole van de Vosse is deze wedstrijd niet de ideale wissel want ze staat in de basis. De dames van Avior komen frivool uit de startblokken. De meiden uit Wageningen staan een paar plekken onder hen en dat is te zien want het gaat meteen in de eerste set gelijk op tot 23-22. In de laatste fase van de set weet Veerle Kroes er een bal bijna binnen de drie meter in te slaan, waar ze zelf ook erg blij mee is. De tegenstander heeft zichtbaar meer moeite met de hoogte van het net, ook bij de allerlaatste bal in de eerste set.

Als ik zo eens naar het verschil aan de kant kijk bij beide teams, valt me toch wel het één en ander op. Er zit een voltallig ‘miniteam van de week’ op de bank bij Avior inclusief hun coach die verschillende keren het enthousiasme van haar team tot een nog hoger level te brengen. Verder staan de flesjes keurig achter de bank, staat iedereen in hetzelfde trainingsjasje naast de bank en op een teken doen de dames even een partijtje knieheffen, touwtjespringen of huppelen. Het ziet er allemaal erg georganiseerd uit. Als er gewisseld wordt, gaat iedere speelster die eruit gaat, in een vast ritme alle meiden een klaphandje geven. Tussendoor worden natuurlijk (niet te vergeten!) de nodige ondersteunende liederen ingezet.

Aan de kant van WaHo ziet het er echter toch anders uit. Om te beginnen hebben ze 1 coach en 4 wissels waardoor het een beetje karig is bij de goedgevulde (mini)bank van Avior. Zij proberen ook echt hun best te doen om met hun liederen over te laten komen in de zaal, dat moet gezegd worden. Op de bank staan de verschillende waterbidons/flessen in verschillende kleuren en maten. Ze staan of zitten op de bank en hebben zeker niet hetzelfde trainingsjasje aan. En als klapper op de vuurpijl trekt één van de speelsters een fuchsia badjas over haar volleybal tenue aan, waardoor het net lijkt alsof ze met haar brakke hoofd net uit bed en net op tijd bij de volleybalwedstrijd is aangekomen….

Misschien is het daardoor dat de tegenstander de tweede set een stuk passiever uit de hoek komt en is het binnen now time 8-3. Spelverdeler Carlijn Mentink weet de aanvallers goed te vinden. Zowel Nanda Tummers op midden en Veerle op achterover, kunnen goed en afwisselend aangevallen. In de beslissende derde set zijn allebeide teams in het niet helemaal scherp. Maar op een stand van 9-8 staat de blokkering van Avior op. WaHo kan niet langs het lange blok van Nicole, Marlon en Veerle komen en besluiten de ballen bovenhands over het net te spelen vooral naar positie 1. Carlijn bewaart het overzicht en speelt onverwachts in één keer de bal exact terug op die positie waar de tegenstander vervolgens geen antwoord meer op heeft. Vanaf dan beginnen de dames pas echt vrijuit te spelen.

Dames, een mooie pot neergezet! Uiteindelijk gaat het om het goede spel en dat hebben jullie vandaag laten zien. Al is het altijd moeilijk om het niveau tot het einde vast te houden… ? Het gaat nog spannend worden de laatste drie wedstrijden, want jullie staan nu op de tweede plaats. Toi, toi, toi!

Avior D1- WaHo D1 3-1 (25-23, 25-19, 25-16, 20-25)

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.