Ode aan Janet

Ze staan tweede! Ik weet niet wat er is gebeurd, maar stiekem zijn de dames naar positie 2 op de ranglijst gestegen. Het staat weliswaar allemaal heel erg dicht bij elkaar. Dat betekent: winst op Scylla uit Wageningen, de nummer laatst, is een pré.

Ik sta nog half mijn koffie naar binnen te werken in de kantine wanneer mijn aandacht wordt getrokken door de nummer 6 in het veld bij Scylla. Jenat Wonink is de naam. Met haar grijze lokken en lange, dunne, pezige lijf, ziet ze er in het veld zeker als oudste uit. Ik denk alleen maar: RESPECT! Zolang het niveau is bij te benen en plezier straalt, waarom niet? En of ze het kan bijbenen! Blokkerend en aanvallend zeker één van de besten in het veld. Niet dat ze de ballen keihard inslaat maar effectief een score van bijna 100%. Bij Scylla zijn ze vast blij met haar. En ik ben blij haar te zien. Dat geeft de burger moed!

Waar ik dacht dat de dames wel een 4-0tje binnen zouden hengelen, blijkt dat echter niet zo makkelijk. De eerste set gaat Scylla voortvarend van start. Binnen een mum van tijd staan ze al 17-6 voor. Waarom bij Avior midden Marlon Tummers en diagonaal Veerle Kroes niet wisselen bij het net van plek is mij een raadsel. Als ik dit later navraag in de kantine bij een speelster, kan ze me dat ook niet vertellen. Wel is mij duidelijk dat de eerste set vrij makkelijk naar Scylla gaat.

In de tweede set lijken de dames wakker geworden en laten ze Scylla niet meer uitlopen. Ik zie een prachtige aanval op de buitenkant van Marlien de Wit, maar dat wordt gevolgd een totale misslag van de diagonaal. Ik weet nu niet wat ik knapper vind. De bal helemaal niet raken, is ook een kunst. Het wisselbeleid met Aniek Dijkhof en Nicole van de Vosse werpt zijn vruchten af. Avior weet de tweede set keurig naar zich toe te trekken.

Eind vierde set werd ongelofelijk spannend. Scylla kon de overwinning 3-1 al ruiken, maar Carlijn Mentink keerde het tij. Op een stand 26-26 wist zij tweemaal een vlijmscherpe service af te leveren. De vijfde set was een feit.

Ondanks dat de meesten meiden ontevreden over de wedstrijd waren (quote: ik schaamde me dood!), moet ik meegeven dat ‘goed’ spelen tegen de ondersten erg lastig is. De schade hebben jullie weten te beperken en dat is een zeer positief punt. Dus dank voor de spannende wedstrijd, de goede afloop en vooral: Dank je wel, Janet…

Hoi Mieke, prima als je mijn leeftijd vraagt: 49… ik ga er wel van uit dat het een positief stukje wordt over scylla ?aangezien we gisteren een goede wedstrijd speelden en helaas op het nippertje hebben verloren? Zou je het stukje dat je geschreven hebt, aan me door willen sturen? Dat zou ik leuk vinden! groet, Janet

Avior D1- Skyla D1 3-2 (16-25, 25-20, 23-25, 28-26, 16-14)

Wie is Mieke Sprenkelder? Geboren op 10 maart 1980. Heeft gevolleybald op eerste en tweede divisie niveau bij Sparta, Devolco ’88, Hevo en SVS. Nu spelend in dames 2 bij Avior.